Σκούτερ: Η συγκινητική ιστορία του πιο άσχημου σκύλου στον κόσμο

Είχε γεννηθεί με πρόβλημα στα πίσω πόδια και θεωρούνταν σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα περπατήσει.

H Λίντα Έλμκιστ, από το Τουσόν της Αριζόνα, χαμογελώντας πλατιά, σήκωσε ψηλά το μικρόσωμο σκύλο της. Ο Σκούτερ μόλις είχε κερδίσει έναν τίτλο: αυτόν του πιο άσχημου σκύλου στον κόσμο.

Ο διαγωνισμός που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης Sonoma-Marin στην Πεταλούμα της Καλιφόρνια εδώ και 50 χρόνια και είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένη εκδήλωση που προωθεί την υιοθεσία σκύλων, αναδεικνύει ζώα που έχουν αψηφίσει τις αντιξοότητες και τιμά τις ατέλειές τους, αναφέρει ο Guardian.

Ο Σκούτερ, ένας Κινεζικός Λοφιοφόρος με αραιό τρίχωμα, ουρά που μοιάζει με τρωκτικού και τη γλώσσα συνέχεια να κρέμεται από το στόμα του, έχει ξεπεράσει πολλά προβλήματα στα επτά χρόνια ζωής του.

Όταν ήταν κουτάβι, εκτροφέας τον πήγε για ευθανασία. Είχε γεννηθεί με πρόβλημα στα πίσω πόδια και θεωρούνταν σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα περπατήσει.

Όμως, ένα άτομο από την υπηρεσία ζώων τον πήρε μαζί του, προκειμένου να του δώσει «μια ευκαιρία να βρει ένα καλό σπίτι και μια σχετικά φυσιολογική ζωή», σύμφωνα με το βιογραφικό του Σκούτερ που δηλώθηκε στον διαγωνισμό.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Με τη βοήθεια φυσιοθεραπειών ο μικρόσωμος σκύλος μπόρεσε να περπατήσει, με τη βοήθεια αμαξιδίου. Και «δεν πιστεύει ότι διαφέρει από οποιονδήποτε άλλο σκύλο», σημειώνεται στο βιογραφικό του.

«Είμαι απίστευτα χαρούμενη και υπερήφανη που ο Σκούτερ αναδείχθηκε νικητής στον διαγωνισμό για τον πιο άσχημο σκύλο. Παρά τις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει, με τα πίσω πόδια του, αψήφισε όλες τις πιθανότητες και μας έδειξε την πραγματική έννοια της επιμονής και της αποφασιστικότητας», δήλωσε η κηδεμόνας του, Λίντα Έλμκιστ, για το βραβείο που συνοδεύεται από έπαθλο 1.500 ευρώ.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε τη δεκαετία του ’70. Αρχικά γινόταν μια παρέλαση σκύλων, μετά μετατράπηκε σε έναν συνηθισμένο διαγωνισμό. Τελικά επικεντρώθηκε στην ανάδειξη του πιο άσχημου ζώου, ως το αντίπαλο δέος σε επιδείξεις σκύλων που τιμούν τις ιδιαίτερες δεξιότητες ή τα καθαρόαιμα ζώα.

Πηγή; huffingtonpost.gr