Σε εξέλιξη τα έργα νέας Νεφρολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου

Ετοιμο τον Οκτώβριο του 2022 θα είναι το έργο ανέγερσης νέου κτηρίου της Μονάδας Αιμοκάθαρσης, στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, δηλώνει ο Διευθυντής  της Νεφρολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου Δρ. Λάκης Γιουκκάς, εκφράζοντας ικανοποίηση για την εξέλιξη των εργασιών.

Σε δηλώσεις του ο Δρ. Γιουκκάς ανέφερε πως τα έργα προχωρούν βάσει των χρονοδιαγραμμάτων και των σχεδιασμών που έγιναν και αναμένεται τον Οκτώβρη του 2022 να είναι έτοιμα.

Σύμφωνα με τον Δρ. Γιουκκά, η σύμβαση ανέρχεται στο ποσό των €4.737.000 πλέον ΦΠΑ, την ευθύνη του συντονισμού του έργου την έχει το Τμήμα Δημοσίων Έργων, ενώ η παρακολούθησή του γίνεται από λειτουργούς του Τμήματος Δημοσίων Έργων, του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Ελέγχου, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Επεσήμανε επίσης πως τη δαπάνη του Έργου επωμίζεται ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. Σύμφωνα με τη Σύμβαση, ο Εργολάβος έχει μελετήσει και θα ολοκληρώσει τις κατασκευαστικές εργασίες εντός 18 μηνών από την έναρξη τους, και σε λιγότερο από ένα χρόνο από σήμερα, ενώ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα έχει την ευθύνη για τη Συντήρηση του Έργου για περίοδο 12 ετών.

Στόχος του Έργου, συνέχισε, το οποίο είχε εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, είναι η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αιμοκαθαριζόμενοι της Επαρχίας Πάφου και αναμένεται ότι με το Έργο αυτό θα εκλείψει η ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται οι πάσχοντες πολίτες. Επεσήμανε πως σήμερα η υφιστάμενη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου εξυπηρετεί 65 ασθενείς ωστόσο η ανέγερση της νέας Μονάδας στόχο έχει, όπως είπε, να καλύψει τις ανάγκες της Επαρχίας Πάφου για τουλάχιστον 15 χρόνια.

Όπως ανέφερε, το νέο κτήριο ανεγείρεται ανατολικά του υφιστάμενου Νοσοκομείου Πάφου, θα είναι ανεξάρτητο μεν, αλλά θα συνδέεται με το υφιστάμενο κτήριο μέσω διαδρόμου με το Παιδιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου. Θα αποτελείται από ισόγειο και δύο ορόφους, με συνολικό εμβαδό 2.100 τετραγωνικά μέτρα περίπου, και θα φιλοξενεί μια σύγχρονη λειτουργική Μονάδα Αιμοκάθαρσης, με υψηλές αισθητικές και ποιοτικές απαιτήσεις, ενώ ταυτόχρονα θα ικανοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των ασθενών που θα νοσηλεύονται και του προσωπικού που θα απασχολείται σε αυτό. 

Στο επίκεντρο του σχεδιασμού της νέας Μονάδας, πρόσθεσε, είναι η παροχή προς τους ασθενείς, ψηλής ποιότητας νοσηλεία, σε ένα σύγχρονο και άρτια μελετημένο από όλες τις απόψεις, περιβάλλον. 

Στο ισόγειο του κτηρίου θα δημιουργηθεί άνετος χώρος υποδοχής και εγγραφής των ασθενών, εξεταστήρια/ιατρεία, τέσσερις σταθμοί αιμοκάθαρσης βραχείας νοσηλείας, δύο σταθμοί αιμοκάθαρσης ατόμων με μολυσματικές ασθένειες (Yellow Unit) με ξεχωριστή διακριτική είσοδο, τα αποδυτήρια του προσωπικού και βοηθητικοί χώροι.

Ακόμη, συνέχισε, στον πρώτο όροφο θα δημιουργηθούν 25 σταθμοί νοσηλείας, τα αποδυτήρια και καθιστικό για τους ασθενείς και βοηθητικοί χώροι, ενώ στον δεύτερο όροφο θα δημιουργηθεί δωμάτιο ανάπαυσης του εφημερεύοντος ιατρού και άλλοι χώροι. Ολόκληρο το κτήριο είναι σχεδιασμένο για εύκολη πρόσβαση ατόμων με αναπηρίες κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Πηγή philenews.com

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news