Σε αβεβαιότητα οι έρευνες για Al Jazeera

Εν μέσω αβεβαιότητας κινούνται οι έρευνες της Αστυνομίας σχετικά με τις αποκαλύψεις του δικτύου Al Jazeera για τα «χρυσά» διαβατήρια και την εμπλοκή πρώην μελών της Βουλής. Ένα και πλέον μήνα μετά που είδε το φως το επίμαχο βίντεο και οι έρευνες, αν και έχουν προχωρήσει, εντούτοις, δεν έχουν δείξει κάποια κατεύθυνση με τρανταχτά στοιχεία.

H Αστυνομία έχει στη λίστα της μέχρι στιγμής, πάνω από πέντε υπόπτους, ωστόσο όλα εξαρτώνται από το εξής: Κατά πόσον οι δύο δημοσιογράφοι του δικτύου από το Κατάρ, θα έρθουν στην Κύπρο να καταθέσουν τα όσα διαμείφθηκαν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, οι δύο δημοσιογράφοι που έδρασαν υπό κάλυψη, παρόλο που έχουν απαντήσει αρνητικά στις πρώτες κρούσεις για να έρθουν να καταθέσουν, λέγοντας ότι έχουν επιτελέσει την αποστολή τους, εντούτοις οι επαφές με το Καταρινό κανάλι συνεχίζονται και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής τελική απάντηση. Επειδή το βίντεο που δημοσιεύτηκε δεν μπορεί από μόνο του ν’ αποτελέσει μαρτυρία επειδή λήφθηκε με παράνομο τρόπο, βάσει του δικαίου που ισχύει στην Κύπρο, πρέπει αυτά που ακούονται να κατατεθούν διά ζώσης από τους ίδιους τους εμπλεκόμενους. Διαφορετικά δεν μπορεί να υπάρξει μαρτυρία, οπόταν και οι ανακριτές θα στραφούν προς άλλες κατευθύνσεις.

Πηγή philenews.com/