Πόσα χρήματα έχει βγάλει η Mariah Carey από το ‘All I Want for Christmas Is You’

Ναι, είναι πολλά. Πάρα πολλά.

Οι στίχοι του τραγουδιού ‘All I Want for Christmas Is You‘ της Mariah Carey αφορούν την απόλαυση των μη υλικών χαρών των γιορτών. Αλλά μην το βλέπεις μονάχα έτσι: Το πανταχού παρόν χριστουγεννιάτικο τραγουδάκι έχει δημιουργήσει για την δημοφιλή αοιδό μία ολόκληρη περιουσία. 

Ωραία, προχωράμε.

Χτίζοντας μία περιουσία

Επικαλούμενο ένα άρθρο του Economist, το Business Insider αναφέρει ότι το πιασάρικο χριστουγεννιάτικο τραγούδι έχει αποφέρει στην Carey ούτε λίγο ούτε πολύ 60 εκατομμύρια δολάρια (!) από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του, πίσω στο 1994.

Το εν συντομία γραμμένο κομμάτι ‘Christmas’ αποφέρει τόσο στην ίδια όσο και στους συνεργάτες της εκατομμύρια ετησίως μέσα από τις αναπαραγωγές στις υπηρεσίες streaming καθώς και τα πνευματικά δικαιώματα.

Το ‘All I Want for Christmas Is You’ έσπασε επίσης πρόσφατα ένα νέο ρεκόρ στο Billboard, καθώς έγινε το πιο δημοφιλές εορταστικό τραγούδι στο Hot 100 εδώ και 60 χρόνια. Έφτασε στο νο.6, ξεπερνώντας άλλα εποχιακά τραγούδια όπως το ‘Auld Lang Syne’ του Kenny G και το ‘This One’s for the Children’ των New Kids on the Block, τα οποία είχαν φτάσει μέχρι τη θέση νο.7 τα προηγούμενα χρόνια. 

Το μόνο jingle song που έχει ξεπεράσει αυτό της Carey είναι το ‘The Chipmunk Song’ των David Seville & The Chipmunks, το οποίο βρέθηκε στην κορυφή του Hot 100, το 1958.

Φυσικά, η Mariah έχει μπει στο πνεύμα των γιορτών ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου, όπως αποδεικνύεται από το feed της στο Instagram. 

Καλές γιορτές Mariah, πάντα τέτοια.

Πηγή esquire.com.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news