Πόσα πλήρωσε το CBS για τα δικαιώματα της συνέντευξης των Μέγκαν – Χάρι

Η μητρική εταιρεία της CBS, ViacomCBS, πλήρωσε μεταξύ 7 εκατομμυρίων και 9 εκατομμυρίων δολαρίων για τα δικαιώματα της εκπομπής και της συνέντευξης του ζεύγους Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπα Χάρι με την Oprah Winfrey, αναφέρει σε δημοσίευμα η Wall Street Journal.

Η εταιρεία παραγωγής με την οποία συνεργάζεται η Γουίνφρεϊ είχε επίσης προτείνει τη συνέντευξη στη NBC, που ανήκει στην Comcast και στην ABC, που ανήκει στη Disney, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τη συμφωνία.

Εμπειρογνώμονες και αναλυτές των μέσων ενημέρωσης δήλωσαν στους The Sunday Times ότι η συνέντευξη θα μπορούσε ενδεχομένως να προσελκύσει περισσότερους θεατές από το Super Bowl του Φεβρουαρίου, το οποίο παρακολούθησαν περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι.

Η αμοιβή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων της ViacomCBS, που καταβλήθηκε στην Harpo, της έδωσε το δικαίωμα να μεταδίδει τη δίωρη συνέντευξη τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις διεθνή κανάλια, ανέφεραν οι πηγές στο WSJ.

Στις ΗΠΑ, η συνέντευξη μεταδόθηκε στις 8 μ.μ. της Κυριακής στο CBS.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ViacomCBS πούλησε τα δικαιώματα μετάδοσης στο ITV, το οποίο προγραμμάτισε την προβολή της συνέντευξης το βράδυ της Δευτέρας, μετά από νίκη των προσφορών από το Channel 4, το Channel 5 και το Sky, αναφέρουν οι The Sunday Times. Το BBC δεν ζήτησε να έχει τα δικαιώματα της συνέντευξης, σύμφωνα με την δημοσίευση.

Η μετάδοση της συνέντευξης από την CBS θα μπορούσε να αποφέρει πολλά έσοδα από διαφημίσεις. Το δίκτυο ζητούσε περίπου 325.000 $ (273,603 ευρώ) για 30 δευτερόλεπτα διαφήμισης κατά τη διάρκεια του προγράμματος, δηλαδή διπλάσιο ποσό από την συνηθισμένη τιμή για μια εκπομπή που προβάλλεται το ίδιο χρονικό διάστημα, λέει το WSJ, σύμφωνα με αγοραστές διαφημίσεων.

Η Μαρκλ και ο Χάρι δεν πληρώθηκαν για να συμμετάσχουν στη συνέντευξη, λέει εκπρόσωπος του ζευγαριού στο Insider.

Στη συνέντευξη, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ μίλησαν για την αποχώρησή τους από τα βασιλικά καθήκοντα και τις τεταμένες σχέσεις που έφερε η απόφασή τους αυτή, στην οικογένεια. Επίσης ανακοίνωσαν ότι περιμένουν κοριτσάκι.

Πηγή huffingtonpost.gr/ & insider