Πυροβόλησαν γατάκι στην Κακοπετριά – Έχασε το ένα του μάτι (φωτογραφίες)

Το κόμμα για τα ζώα καλεί τον Αρχηγό της Αστυνομίας να διερευνήσει το περιστατικό, καθώς και το αν υπήρξαν κι άλλα στο παρελθόν στην κοινότητα.

Στην καταγγελία ότι στην Κακοπετριά, για πολλοστή φορά, πυροβολήθηκε ένα γατάκι, το οποίο διασώθηκε από φιλόζωο εθελόντρια, ωστόσο έχασε το ένα του μάτι, προέβη του Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, με ανακοίνωσή του, αλλά και φωτογραφίες οι οποίες αποδεικνύουν του λόγου του αληθές. Το κόμμα καλεί τον Αρχηγό της Αστυνομίας να διερευνήσει το περιστατικό, καθώς και το αν υπήρξαν κι άλλα στο παρελθόν στην κοινότητα.

4312978806515636 gataki kakopetria2

Η ανακοίνωση:

«Το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου για μια ακόμη φορά γίνεται μάρτυρας αποτρόπαιων εγκληματικών πράξεων ενάντια στα αθώα τα ζώα. Εθελόντρια φιλόζωος γλύτωσε στο παραπέντε ένα μικρό γατάκι γιατί, για μόνο μερικά δευτερόλεπτα είχε καταλάβει ότι ήταν ζωντανό και δεν το έθαψε.

Το γατάκι πυροβολήθηκε σχεδόν εξ επαφής και σίγουρα αναίτια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Χρειάστηκε άμεση κλινική βοήθεια και περίθαλψη.

4312979486031644 gataki kakopetria3
4312979506938355 gataki kakopetria4

Το γατάκι που ήταν σε ημικωματώδη κατάσταση παρουσίασε υποθερμία και χρειάστηκε άμεση χορήγηση υγρών, συνεχή θέρμανση και χορήγηση ηλεκτρολυτών και παυσίπονων. Όλο του το σώμα (ήταν διάσπαρτο από σφαιρίδια (πρόσωπο, θώρακας και κοιλία). Παρέμεινε στην ιδιωτική κτηνιατρική κλινική επι 19 μέρες.

Παρόλο που το γάτακι έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο θα παραμείνει τυφλό. Εχει ήδη γίνει εξόρυξη αριστερού οφθαλμού. Δυστυχώς και το άλλο ματάκι είναι τυφλό.

4312981339137789 gataki soleas clinic

Το Κόμμα για τα ζώα θεωρεί πολύ σοβαρό αυτό το συμβάν στο χωριό Κακοπετριά (υπήρξαν και άλλα συμβάντα στο παρελθόν στην περιοχή) και καλούμε τον αρχηγό αστυνομίας όπως άμεσα διερευνήσει κατά πόσον στο συγκεκριμένο χωριό (ή και αλλού) κυκλοφορούν παράνομοι ελεύθεροι σκοπευτές όπως επίσης και κατά πόσο οι έχοντες και κατέχοντες πυροβόλα όπλα στην περιοχή είναι νόμιμοι ή όχι.»