Ποια χρονιά θα περπατήσει ο άνθρωπος στον Άρη;

Ο Elon Musk απαντά.

Αυτές είναι οι προβλέψεις του.

O πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και επικεφαλής των Tesla και SpaceXElon Musk, ήταν πρόσφατα καλεσμένος στο podcast του ερευνητή τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης Lex Fridman. Στο πλαίσιο αυτό συζήτησαν για διάφορα θέματα που αφορούν την αυτόνομη οδήγηση, την ρομποτική, αλλά και το διάστημα και την εξερεύνηση του πλανήτη Άρη, η οποία είναι μια μεγάλη φιλοδοξία του Musk.

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης αυτής συζήτησης, λοιπόν, η οποία διήρκησε δυόμιση ώρες, ο Fridman ρώτησε τον Musk (περίπου στο 27ο λεπτό) πότε πιστεύει ότι η SpaceX θα προσγειώσει ανθρώπους στον κόκκινο πλανήτη.

Πότε πιστεύει ο Elon Musk ότι η SpaceX θα στείλει ανθρώπους στον Άρη;

Ο Musk πάγωσε για αρκετά δευτερόλεπτα μετά την ερώτηση και αφού το σκέφτηκε καλά απάντησε πως υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια:

Το πρώτο σενάριο, το οποίο είναι και το πιο φιλόδοξο, θα ήταν να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη σε πέντε περίπου χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2027.

Από την άλλη, στην χειρότερη περίπτωση, ο Musk πιστεύει ότι θα χρειαστούν δέκα χρόνια τουλάχιστον, δηλαδή μέχρι το 2032, για να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη.

Στη συνέχεια, ο Fridman ρώτησε τον Musk ποιοι είναι οι καθοριστικοί παράγοντες που επηρεάζουν αυτό το χρονοδιάγραμμα για την άφιξη του ανθρώπου στον Άρη. Σύμφωνα, λοιπόν με τον Elon Musk, το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η κατασκευή του οχήματος που θα χρειαζόταν γι’ αυτό το ταξίδι. Ο Musk εξήγησε ότι το νεότερο διαστημόπλοιο της SpaceX, το Starship, κατασκευάστηκε από την πρώτη στιγμή με βασικό στόχο να ελαχιστοποιήσει το «κόστος ανά τόνο σε τροχιά» και το «κόστος ανά τόνο στην επιφάνεια του Άρη».

Ο Musk θεωρεί ότι επί του παρόντος, κανένα χρηματικό ποσό δε μπορεί να στείλει ανθρώπους στον Άρη. Έτσι, στόχος της SpaceX είναι να μειώσει το συνολικό κόστος σε ένα επίπεδο που θα επιτρέψει μέχρι και τον αποικισμό του κόκκινου πλανήτη.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Elon Musk, μέσα από τον player που ακολουθεί.

Για την ιστορία και σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, ο Musk έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του PayPal, διαμορφώνοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε συναλλαγές μέσω του διαδικτύου, ίδρυσε την SpaceX που έχει πετύχει πολλά στο χώρο της αεροδιαστημικής τεχνολογίας, ενώ είναι και επικεφαλής της Tesla, η οποία έχει αλλάξει το χώρο των αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις ηλεκτρικές της προτάσεις και την εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Πηγή unboxholics.com

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news