Πλήθος κόσμου στη Χριστουγεννιάτικη Φωταγώγηση του Δήμου Παραλιμνίου

Κατάμεστη από επισκέπτες από ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου καθώς και από διάφορες περιοχές της Κύπρου ήταν η κεντρική πλατεία του Παραλιμνίου κατά τη χθεσινοβραδινή (19 Νοεμβρίου 2022) εκδήλωση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και διακόσμου του Δήμου Παραλιμνίου.
Η εκδήλωση κορυφώθηκε με τη συναυλία με τον Ελλαδίτη καλλιτέχνη Θάνο Καλλίρη.


Τη φωταγώγηση τέλεσαν από κοινού ο ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, Βασίλειος, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Φρενάρους, Μιχάλης Χατζηγιώρκας και ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Γεωργίου Αχερίτου Μιχάλης Καούνας, αφού οι τέσσερεις τοπικές αρχές θα αποτελούν το νέο σχήμα που θα ισχύσει από το 2024.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου δεν παρέλειψε να εξάρει τη φυσιογνωμία του Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, τονίζοντας, παράλληλα, και τη σημασία της ανάδειξης Αρχιεπισκόπου ο οποίος να έχει ως καταγωγή την επαρχία Αμμοχώστου.


Στον χώρο της εκδήλωσης στήθηκε από νωρίς το απόγευμα Χριστουγεννιάτικη αγορά με εδέσματα και στολίδια, στην οποία συμμετείχαν οργανωμένα σύνολα και φιλανθρωπικές οργανώσεις. Φιλοξενήθηκαν, επίσης, και πολλές δραστηριότητες και ξεχωριστά παιχνίδια για τα παιδιά.
Παράλληλα, στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχε το Ωδείο Voice and Performance Studio της Ιφιγένειας Χριστοδούλου σε συνεργασία με το Ωδείο “Φλωρεντία Σάββα”, ενώ η Συμφωνική Μπάντα “Αρμονία” Δήμου Παραλιμνίου, πραγματοποίησε μια ξεχωριστή μουσική παρέλαση.
Η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου εντάσσεται στο πλαίσιο της Παγκύπριας εκστρατείας του Αντικαρκινικού Συνδέσμου και της ΑΗΚ “Δώσε Φως σε Μια Ζωή”.


Πλούσιο το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Παραλιμνίου στην πλατεία Μητροπόλεως, ο Δήμος Παραλιμνίου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, έχει δημιουργήσει τον μεγαλύτερο στεγασμένο χώρο εκδηλώσεων οι οποίες θα πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου πριν τα Χριστούγεννα.
Μουσική, τραγούδια, θεατρικές παραστάσεις, ξεχωριστές δραστηριότητες για παιδιά, και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, μαζί με Χριστουγεννιάτικη αγορά, θα προσφέρουν ένα αλλιώτικο πρόγραμμα για όλη την οικογένεια και θα είναι ανοικτό για όλους κάθε Σαββατοκύριακο.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου Παραλιμνίου είναι δωρεάν.