Πέθανε ο θρυλικός γάλλος σχεδιαστής Πιερ Καρντέν

Πέθανε την Τρίτη ο σπουδαίος Γάλλος σχεδιαστής μόδας Πιέρ Καρντέν σε ηλικία 98 ετών. 

Ο Πιερ Καρντέν που εξέλιξε το στυλ της μόδας τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 με τα φουτουριστικά του λουκ έφυγε από την ζωή όπως ανέφερε σε tweet η Γαλλική Ακαδημία Τεχνών. 

Ο ίδιος ήταν επίσης γνωστός για την αναθεώρηση της βιομηχανίας της μόδας, με την επιτυχή αδειοδότηση του εμπορικού του σήματος και κάνοντας σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η οικογένειά του στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, ο Πιερ Καρντέν έφυγε από την ζωή σε νοσοκομείο της Νεϊγί, κοντά στο Παρίσι.  

Ο Πιερ Καρντέν γεννήθηκε στην Ιταλία το 1922 αλλά μετακόμισε στην Γαλλία ως παιδί. Ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο της μόδας στο Παρίσι εργαζόμενος για οίκους όπως οι Schiaparelli και Dior, ενώ δημιούργησε τα κοστούμια για την ταινία του Ζαν Κοκτώ «Η πεντάμορφη και το τέρας».

Εκανε το δικό του κατάστημα το 1950 και δημιούργησε το όνομά του με εμπνευσμένα σχέδια όπως το εμβληματικό φόρεμα από φυσαλίδες το 1954 και την διαστημική κολεξιόν το 1964 καθώς και πρωτοποριακές κολεξιόν ready-to-wear τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. 

Ντεφιλέ με δημιουργίες...
Ντεφιλέ με δημιουργίες του Πιερ Καρντέν τον Ιανουάριο του1988 στο Παρίσι. 
Ο Πιερ Καρντέν στο Σίδνεϊ...
Ο Πιερ Καρντέν στο Σίδνεϊ μιλά σε σπουδαστές μόδας τον Οκτώβριο του 1989. 
Από τα εγκαίνια της έκθεσης...
Από τα εγκαίνια της έκθεσης «Πιερ Καρντέν: Μόδα του μέλλοντος» στο Μουσείο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης τον Ιούλιο του 2019. 
Ο Πιέρ Καρντέν παρουσιάζει...
Ο Πιέρ Καρντέν παρουσιάζει την συλλογή υψηλής ραπτικής για το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 1991 – 1992 στο Παρίσι. 
Ο Πιερ Καρντέν κι ο Ζεράρ...
Ο Πιερ Καρντέν κι ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ σε φωτογράφιση στο Παρίσι στις 2 Ιουλίου 2020.

Πηγή huffingtonpost.gr/