Πάρτι σε δρόμους και πλατείες έστησαν οι Ιταλοί μετά την κατάκτηση του Euro 2020

Ξεχύθηκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν τη μεγάλη επιτυχία.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά την αγωνιώδη διαδικασία των πέναλτι, μέσα από την οποία η Ιταλία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, στη χώρα στήθηκε ένα μεγάλο πάρτι για την κατάκτηση του Euro 2020. 

Μόλις ο τερματοφύλακας Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα απέκρουσε το πέναλτι του Μπουκάγιο Σάκα, σκόρπισε τη θλίψη στους Άγγλους και έστειλε στα ουράνια τους Ιταλούς. Και αμέσως ξεκίνησε το πάρτι για τον θρίαμβο της «σκουάντρα ατζούρα». 

Σε όλη την Ιταλία, από τον βορρά μέχρι τον νότο, άνθρωποι βρήκαν σε δρόμους και πλατείες για να πανηγυρίσουν. Με σημαίες στα χέρια, ρίχνοντας πυροτεχνήματα και κορνάροντας με τα αυτοκίνητά τους, οι Ιταλοί ήταν σε έκσταση για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας του Ρομπέρτο Μαντσίνι. 

Του ανθρώπου που μεταμόρφωσε την Ιταλία από την ομάδα που απέτυχε να προκριθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ σε εκείνη μετρά ένα αήττητο σερί 34 αγώνων και που έφτασε στην κατάκτηση του Euro. 

Πηγή φωτό EPA
Πηγή φωτό EPA

Πολίτες αγκαλιάζονταν, χόρευαν και πανηγύριζαν για ώρες σε πολλές πόλεις, ανακτώντας το χαμόγελο που έχασαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Είναι σαν να ζεις ένα όνειρο από το οποίο δεν θες να ξυπνήσεις. Η Ιταλία ξύπνησε από τον εφιάλτη της πανδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζιανλούκα Ιανίλι, ένας 25χρονος που βγήκε να πανηγυρίσει στη Ρώμη.    

Πηγή lifo.gr