Ο Valtteri Bottas στο τιμόνι της Alfa Romeo στη Formula 1 το 2022

Μια δυνατή προσθήκη εντάσσει στο δυναμικό της με τη νέα χρονιά η ομάδα της Alfa Romeo στη Formula 1.

Συγκεκριμένα, μετά τη δήλωση του Kimi Raikkonen για την αποχώρησή του, η Alfa Romeo ανακοίνωσε επίσημα τον αντικαταστάτη του, Valtteri Bottas, ο οποίος φεύγει από τη Mercedes και θα συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα χρόνια στην ομάδα της Alfa Romeo. Με αυτή την εξέλιξη, το 2022 θα βρει τον Bottas και πάλι με τον διευθυντή της ομάδας της Alfa Romeo, Frederic Vasseur, τον οποίο γνωρίζει από τη θητεία του στην ομάδα της ART στα πρωταθλήματα Formula 3 και GP3.

Η εμπιστοσύνη που δείχνει η Alfa Romeo στον Valtteri με πολυετή συμφωνία, είναι κάτι που βιώνει για πρώτη φορά ο Φινλανδός στην Formula 1. «Ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου ξεκινά. Είμαι ενθουσιασμένος που θα οδηγήσω για την Alfa Romeo από το 2022 κι έπειτα. Θα είναι μια νέα πρόκληση με έναν ιστορικό κατασκευαστή. Η Alfa Romeo έχει γράψει τη δική της ιστορία στη Formula 1 και είναι τιμή μου να εκπροσωπώ τη φίρμα. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και ανυπομονώ να ανταποδώσω. Είμαι πεινασμένος για μεγάλα αποτελέσματα και όταν έρθει η ώρα, και για νίκες. Είμαι περήφανος για όσα κατάφερα στη Mercedes και είμαι επικεντρωμένος στο να ολοκληρώσω τη δουλειά μου καθώς μαχόμαστε για το πρωτάθλημα. Όμως ανυπομονώ για την πρόκληση που με περιμένει τα επόμενα χρόνια», είπε σε δηλώσεις του ο Valtteri Bottas.

Η ομάδα της Alfa Romeo, έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά και υπόσχεται μια νέα σεζόν με δυναμισμό, πάθος και πολλές οδηγικές συγκινήσεις στο Grand Prix.

Πηγή philenews.com

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news