Ο Charles Leclerc και η πρόπονηση που τον οδήγησε στην κορυφή

Τα μπιζάρ μυστικά όπλα του νέου σταρ της Formula 1 για να κρατιέται πάντα σε φόρμα.

Αναρωτήθηκες ποτέ για το τι πρόγραμμα προπόνησης μπορεί να ακολουθεί ο Charles Leclerc, ο νέος σταρ-πιλότος της Formula 1; Είτε ναι, είτε όχι, το πιο πιθανό είναι να μείνεις με το στόμα ανοιχτό όταν διαβάσεις τι περιλαμβάνει. Λογικό, βέβαια, καθώς δεν προπονείται για να φλεξάρει τους μύες του αλλά για να οδηγεί με 300 και βάλε χιλιόμετρα την ώρα ένα αγωνιστικό αμάξι, έχοντας τεράστιο ανταγωνισμό, κάτι που κάνει και την παραμικρή λεπτομέρεια να μετράει. Ας δούμε, λοιπόν, την εξωπραγματική ρουτίνα του.

Πρώτα απ’ όλα το ζέσταμα

Ο Leclerc κάνει ζέσταμα με ειδικές ασκήσεις τις οποίες εκτελεί με τη χρήση ενός λάστιχου γυμναστικής. Επίσης, κάνει διάφορες ‘ζογκλερικές κλωτσιές’ με μία μπάλα ποδοσφαίρου, για να εξασκηθεί στον συντονισμό της όρασης με το σώμα του. Το ποδόσφαιρο, κάνει πιο ευλύγιστους τους αστραγάλους του και το χρησιμοποιεί για να γυμνάσει ειδικά τον αριστερό του αστράγαλο, που τον χρησιμοποιεί πιο συχνά κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι, για να μη βαριέται, αλλάζει συχνά το σύστημα της προπόνησής του, ενώ συχνά επιστρέφει στο μπόξινγκ, που, με τον κατάλληλο αντίπαλο, είναι ιδανικό για να βελτιώσει τα αντανακλαστικά του. 

Πώς καταφέρνει να παραμένει συγκεντρωμένος

Αν σου φαίνεται κουραστικό το να οδηγείς σε συνθήκε πόλης, φαντάσου το τι συμβαίνει όταν τρέχεις σε αγώνες της Formula 1, κατά τους οποίους κάθε λάθος μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο για τη ζωή σου. Η απόλυτη συγκέντρωση στην οδήγηση, προαπαιτεί προπόνηση όχι μόνο στο σώμα αλλά και στο πνεύμα και τα νεύρα, μέσα από τεχνικές χαλάρωσης

Περπάτημα με τα χέρια

Ο Leclerc, ως τμήμα της προπόνησής του, περπατάει με τα χέρια, έχοντας τα πόδια του να βλέπουν ψηλά, προς τον ουρανό, για δέκα μέτρα μπροστά και στη συνέχεια για δέκα μέτρα προς τα πίσω. Με αυτήν την άσκηση δυναμώνει τους μύες των αντιβραχίων του, στους οποίους ασκείται πίεση όσο οδηγεί.

Διακοπές

Η δράση συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια των διακοπών του νέου αστέρα της Formula 1. Για την ακρίβεια, τις εκμεταλλεύεται για να κάνει scuba diving ή να σκαρφαλώσει σε παγετώνες.

Η συνέχεια στο esquire.com.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news