Ο Πρωταράς σε Καρτ Ποστάλ!

Όταν ξεκίνησε να κτίζεται ο Πρωταράς, το μέρος ήταν θαμένο μία πυκνή βλάστηση όπου ξεχώριζαν οι ιδιωτικές και δημοτικές πρωτοβουλίες. Τα χρόνια πέρασαν και ο Πρωταράς φτιάχτηκε σε αυτό που βλέπουμε σήμερα. Πως ήταν όμως πριν 30 χρόνια περίπου;

ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΑΝΈΤΤΟ ΛΟΥΚΑ

Το ξενοδοχείο Capo Bay
Η παραλία Flamingo

Μπορεί ο Πρωταράς σήμερα να είναι ένα τουριστικό θέρετρο με ξενοδοχειακές μονάδες, κέντρα εστίασης και διασκέδασης, πολυτελή σπίτια και επαύλεις όμως κάποτε ήταν ένα παρθένο μέρος χαμένο μέσα στις ακακίες, τους καλαμιώνες και την πυκνή βλάστηση.

Ξενοδοχείο Sunrise και Vrisiana
Περιοχή Fig Tree Bay

Τα πρώτα δειλά ξεκινήματα άρχισα την δεκαετία του 1960 με κάποιες τολμηρές κινήσεις από εστιατόρια-ταβέρνες. Μετά το τέλος της εισβολής του 1974 ο κόσμος στράφηκε σ αυτή την εγκαταλειμμένη περιοχή με τις ωραίες παραλίες. Τη δεκαετία του 1980 και του 1990 έγιναν τα μεγαλύτερα και πιο σοβαρά ανοίγματα με θεμελιώδες κινήσεις που σφράγισαν τον χαρακτήρα της περιοχής του Πρωταρά και τον προσάρμοσαν σε αυτό που είναι σήμερα.

Παραλία Fig Tree Bay
Ξενοδοχείο Pernera

Το Volt ψαχούλεψε και βρήκε φωτογραφίες της δεκαετίας του 80’ και 90’ και φροντίζει να μας στείλει πίσω στα ξεκινήματα του Πρωταρά όταν οι άνθρωποι του οραματίστηκαν το μέλλον του για τα επόμενα χρόνια.

Ξενοδοχείο Kapetanios
Η παραλία Fig Tree Bay kai to ξενοδοχείο Capo Bay


Οι φωτογραφίες είναι από το Protaras appreciation society

Ξενοδοχείο Vrisiana
Η παραλία Sunrise