Ο μοναχογιός της Ντόρις Ντέι ήταν ο στόχος του Τσάρλς Μάνσον στην στυγερή δολοφονία του 1969

Η απίστευτη ιστορία πίσω από την μαζική δολοφονία που συγκλόνισε το Χόλιγουντ του 60′.

Η Ντόρις Ντέι γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1922 στο Σινσινάτι του Οχάιοκαι απεβίωσε στις 13 Μαΐου 2019. Η εικόνα της αντιπροσωπεύει μέχρι σήμερα το “καλό” κορίτσι του Χόλιγουντ και έγινε σταρ τις δεκαετίες 50-60 με την τρυφερή φωνή της να τραγουδά το περίφημο “Que será, será”. Βραβεύτηκε με Γκράμι για την προσφορά της στην μουσική βιομηχανία, αλλά με το Βραβείο Χρυσής Σφαίρας Σεσίλ Ντε Μιλ για το σύνολο του έργου της στον κινηματογράφο.

Η συνεχής κακοποίηση

Πίσω όμς από το χαρακτηριστικό χαμόγελο της ξανθομαλλούσας σταρ, κρύβεται μία τραυματική και βίαιη προσωπική ζωή, καθώς παντρεύτηκε 4 φορές και βίωσε την κακοποίηση από τους περισσότερους συζύγους της. Από τον πρώτο της γάμο με τον Αλ Τζόρντεν απέκτησε τον μοναχογιό της, Τέρυ Μέλτσερ. Ο Αλ ήταν βίαιος με την Ντόρις, ενώ την χτύπησε άγρια, όταν εκείνη έμεινε έγκυος στο παιδί τους και αρνήθηκε να κάνει έκτρωση. Ήλπιζε ότι θα προκαλέσει αποβολή. Οι ξυλοδαρμοί συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της σταρ, καθώς και μετά τη γέννηση του γιου τους Tέρυ, αλλά οι δυο τους πήραν διαζύγιο λίγο καιρό αργότερα.

Ο Τέρυ μεγάλωσε τα πρώτα χρόνια της ζωής του με την γιαγιά του στο Οχάιο, αφού η Ντόρις τον άφησε εκεί για να συνεχίσει την λαμπερή καριέρα της. Ωστόσο, μητέρα και γιος ανέπτυξαν μία πολύ δεμένη σχέση μέσα στα χρόνια.

Τέρυ Μέλτσερ: Η καριέρα ως μουσικός παραγωγός και η σύνδεση με τον σατανιστή, Τσαρλς Μάνσον

Ο Τέρυ ακολούθησε, επίσης, τον καλλιτεχνικό δρόμο και έγινε παραγωγός δίσκων, τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των κινημάτων California Sound και folk rock από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 1960 και διέγραψε την δική του πορεία στην μουσική βιομηχανία της εποχής.

Το 1968, ο μοναχογιός της Ντόρις Ντέι γνωρίζει τον πρώην κατάδικο, Τσαρλς Μάνσον, μέσω κοινών γνωστών, αφού ο δεύτερος φιλοδοξούσε να γίνει τραγουδιστής. Εκτός, όμως, από την μεγάλη επιθυμία του να μπει στα μουσικά δρώμενα του Λος Άντζελες, ο Τσαρλς Μάνσον δημιούργησε τη δεκαετία του 1960 μια ομάδα που έγινε γνωστή ως “Οικογένεια Μάνσον”.

Ο μοναχογιός της Ντόρις Ντέι ήταν ο στόχος του Τσάρλς Μάνσον στην στυγερή δολοφονία του 1969

Για ένα διάστημα, ο Τέρυ ενδιαφέρθηκε να ηχογραφήσει τη μουσική του Μάνσον, καθώς και να κάνει μια ταινία για την “οικογένεια”- αίρεση και την ύπαρξή τους στη χίπικη κοινότητα. Ο Μάνσον συνάντησε τον Τέρυ στην διεύθυνηση “10050 Cielo Drive”, όπου ήταν το σπίτι που μοιραζόταν εκείνη την περίοδο με την φίλη του.

Η στυγερή δολοφονία στο “10050 Cielo Drive” σπίτι από την αίρεση του Μάνσον

Ο Τσαρλς Μάνσον έδειχνε μια ιδιαίτερη επιμονή για την επίτευξη της μουσικής του καριέρας, ενώ η αίρεση του παρουσίασε επικίνδυνες συμπεριφορές και συμμετείχε σε πολλές εγληματικές πράξεις.

Ο μοναχογιός της Ντόρις Ντέι, Τέρυ, έκανε οντισιόν στον Μάνσον αλλά τελικά τον απέρριψε λόγω της συμπεριφοράς του με τους συνεργάτες του. Ο Τέρυ έκοψε κάθε επαγγελματική σύνδεση μαζί του, γεγονός που εξόργισε τον αδίστακτο ηγέτη της σατανιστικής αίρεσης.

Αμέσως μετά, ο Τέρυ μετακόμισε από το σπίτι του στην διεύθυνση “10050 Cielo Drive”, μετά από προτροπή της μητέρας του που αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες εκείνη την περίοδο, αλλά και λόγω των έντονων βανδαλισμών στην περιοχή. Τελικά, η Ντόρις Ντέι έσωσε τον μονάκριβο γιο της από βέβαιο θάνατο. Ενώ στην αρχή, ο Τέρυ δεν επιθυμούσε να μετακομίσει, ακολούθησε την συμβουλή της μητέρας του. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, Ρούντι Αλτομπέλι, το μίσθωσε στη συνέχεια στον σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι και τη σύζυγό του, ηθοποιό Σάρον Τέιτ. Ωστόσο, ο Μάνσον επισκέφθηκε το σπίτι σε περισσότερες από μία περιπτώσεις ζητώντας τον Τέρυ, αλλά του είπαν ότι έχει μετακομίσει.

Στις 8–9 Αυγούστου το 1969, το σπίτι στην διεύθυνση “10050 Cielo Drive” γίνεται ο τόπος δολοφονίας της ηθοποιού, Σάρον Τέιτ (η οποία ήταν τότε στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της), από μέλη της “οικογένειας” του Μάνσον. Το σπίτι έγινε στόχος του εγκληματία και σατανιστή Τσάρλς Μάνσον ως εκδίκηση για την απόρριψη του Τέρυ, καθώς, επίσης, ο Μάνσον δεν είχε πειστεί ότι ο μουσικός παραγωγός έχει μετακομίσει. Βέβαια, αργότερα αποκαλύφθηκε από μέλος της σατανιστικής αίρεσης, ότι ο Μάνσον διέπραξε την στυγερή δολοφονία για να εκφοβίσει τον Τέρυ που δεν τήρησε τα λόγια του και δεν τον βοήθησε στην μουσική καριέρα του.

Πηγή: womantoc.gr