Ο Ισπανός Πρωθυπουργός καταδικάζει τις τουρκικές ενέργειες στο Βαρώσι

Την ίδια στιγμή, ο Πέδρο Σάντσεθ διατυπώνει την ελπίδα για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για επίλυση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατόν.

Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας κ. Πέδρο Σάντσεθ, σε απαντητική επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, εκφράζει εκ νέου την καταδίκη από την ισπανική κυβέρνηση για οποιεσδήποτε μονομερείς ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων και των συνεχιζόμενων έκνομων ενεργειών από μέρους της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων.

Την ίδια στιγμή, ο Πρωθυπουργός Σάντσεθ διατυπώνει την ελπίδα για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για επίλυση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατόν. Περαιτέρω, επαναβεβαιώνει τη στήριξη της Ισπανίας προς τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τόσο σε ό,τι αφορά το καθεστώς των Βαρωσίων όσο και στην επιδιωκόμενη λύση του κυπριακού προβλήματος η οποία θα πρέπει να είναι απόλυτα συμβατή με το Διεθνές Δίκαιο.

Τέλος, ο κ. Σάντσεθ υπογραμμίζει την ανάγκη διατήρησης της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τονίζοντας παράλληλα ότι η ισπανική πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχθεί τη συνέχιση του αδιεξόδου που παρατηρείται εδώ και δεκαετίες στο Κυπριακό.