Ο δυσλεκτικός υπάλληλος που έγινε ένας από τους διασημότερους παραγωγούς στο Χόλυγουντ

Αν βλέπετε ταινίες, αν έστω έχετε δει μία στη ζωή σας, είναι πολύ πιθανό να είδατε (έστω) μια παραγωγή του Brian Grazer. Από τον Apollo13 και A Beautiful Mind μέχρι τo Splash και το DaVinci Code o Grazer έχει βρεθεί στο τιμόνι μερικών από τις πιο διάσημες ταινίες των τελευταίων 30 χρόνων.

Όλες μαζί οι ταινίες στο σύνολό τους είχαν κέρδη 13 δισ. δολάρια, κάνοντας τον Grazer έναν πολύ πλούσιο άνδρα. Αλλά η πορεία προς την επιτυχία δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Στην πραγματικότητα, ήταν ένα δυσλεκτικό παιδί που ταλαιπωρήθηκε στο σχολείο και ξεκίνησε ως ένας χαμηλομισθος υπάλληλος στη Warner. 

Πώς έφτασε τόσο ψηλά, και το κυριότερο, μπορεί να σου δώσει κάποιες συμβουλές σε σένα που ξεκινάς από τα χαμηλότερα σκαλοπάτια, αλλά ονειρεύεσαι να φτάσεις στην κορυφή;

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 1974, όταν ο Grazer έτρεχε με συμβόλαια της εταιρείας στην πόλη ζητώντας από διασημότητες και στελέχη να υπογράψουν νομικά έγγραφα για την Warner.

“Όταν έδινα τα έγγραφα, έλεγα με στόμφο στη γραμματέα ή στους βοηθούς ότι τα χαρτιά δε θα είχαν καμία νομική ισχύ αν δεν τα παρέδιδα εγώ προσωπικά στους καλλιτέχες. Έτσι βρήκα τρόπο να γνωρίσω από κοντά τα μεγαλύτερα αστέρια αλλά και μερικούς από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες”, λέει ο Grazer.

Το ίδιο έκανε και με τον Lew Wasserman, ο οποίος τον κοίταξε με ύφος και του είπε κάτι, που όπως λέει του άλλαξε τη ζωή. “

“Μόλις βγήκα από το ασανσέρ, πριν μπορέσω να αρθρώσω λέξη, πήρε ένα ντοσιέ και ένα στυλό και μου λέει ‘Βάλε το στυλό πάνω στα χαρτιά, μόνο έτσι έχει αξία αυτό που δίνεις!’ Αυτό που μου είπε ο Lew ήταν ότι έπρεπε να φτιάξω καλύτερα την παρουσία μου και ότι την επόμενη φορά που θα περάσω από μια πόρτα, να έχω κάτι να προσφέρω. Δεν είχα λεφτά, κι έτσι αυτό που είπε ήταν ότι έπρεπε να δημιουργήσω κάτι δικό μου. Η συμβουλή του είναι αυτό που με ενέπνευσε να γράψω το Splash”, λέει ο Grazer.

“Δεν έχει σημασία ποιοyς συναντάς ή ποια είναι η δουλειά σου, πάντα να φέρνεις στο τραπέζι κάτι που αξίζει. Να δημιουργείς μια πρωτότυπη προσέγγιση, μια νέα προοπτικη ή μια νέα ιδέα, ανεξάρτητα από το πόσο φοβισμένος μπορεί να είσαι, θα σε κάνει να ξεχωρίσεις “λέει ο Grazer.

“Εάν αρέσει η ιδέα ή το σχόλιό σας καλώς, αν όχι και πάλι θα ξεχωρίσετε. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να μην κάνετε καμία εντύπωση”, προσθέτει. 

Πηγή e-daily.gr/