Ο Δήμος Σωτήρας εγκαινιάζει το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σωτήρας για τους μήνες Φεβρουάριο-Ιούλιο 2023

Η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σωτήρας ξεκινάει το ταξίδι της στη χώρα του Βιβλίου!!!

Ιστορίες, παραμύθια, μύθοι και θρύλοι θα είναι το εισιτήριο για να περάσουμε στη χώρα της φαντασίας!

Στην προσπάθεια να ξετυλίξουμε το υπέροχο κουβάρι των διηγήσεων, συνταξιδιώτες είναι μικροί και μεγάλοι φίλοι που αγαπούν το βιβλίο και τα παραμύθια!

Την παρέα μας θ’ αγκαλιάσουν αφηγητές, παραμυθάδες, συγγραφείς, εικονογράφοι κ.ά. με την ευχή να αγαπηθούν τόσο τα παραμύθια και τα βιβλία από μικρούς αλλά και μεγάλους!!

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στην Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σωτήρας, θα αποκτήσουν τη δική τους Κάρτα Μέλους.

Όσα συμμετέχουν σε έξι τουλάχιστον εργαστήρια, θα έχουν την ευκαιρία να μπουν σε κλήρωση με δώρα τα βιβλία που θα παρουσιαστούν!

Γίνε κι εσύ μέλος της Λέσχης! Σε περιμένουμε με χαρά!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρουσιάσεις Παραμυθιών | Φεβρουάριος
Ιούλιος 2023

19/02/2023, 11:00-12:00, “Τι είναι τα όνειρα μπαμπά;” Ξεκινάνε σαν αναλαμπή.
Κι ύστερα, τους δίνεις χρώμα, σχήμα και μορφή. Με το φως της μέρας τα πλάθεις, τα ντύνεις,

τα κυνηγάς σε θάλασσες, ουρανούς και βουνά.
Έτσι θα προχωράς.
Κι όταν νυχτώνει και κοιμάσαι βαθιά, τα ζεις ξανά και ξανά. Πάντα έρχεται η στιγμή που τα κατακτάς!
Πίστη χρειάζεται κι όλα γίνονται αληθινά!

05/03/2023, 11:00-12:00, “ΚΟΥΝΟΥΨ το λαίμαργο κουνούπι”

Ο Κούνουψ είναι ένα γλυκύτατο κουνούπι που συχνά μπλέκει σε μπελάδες εξαετίας της λαιμαργίας του. Αυτή η συνήθεια του προκαλεί πολλά προβλήματα και στα υπόλοιπα κουνούπια της οικογένειας του. Πόσο λοιπόν επηρεάζουν οι δικές μας πράξεις το σύνολο; Πόσο προσεκτικοί οφείλουμε να είμαστε ως μέλη μιας κοινωνίας; Μια χιουμοριστική αλλά και διδακτική ιστορία που προβάλλει τη σημαντικότητα της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης.

19/03/2023, 11:00-12:00, “Στον δρόμο για το σχολείο”

Ο Μάρκος και η μαμά του παίρνουν κάθε πρωί το λεωφορείο και ακολουθούν την ίδια πάντα διαδρομή: αυτήν που καταλήγει στο σχολείο. Στον δρόμο ο Μάρκος κοιτά από το παράθυρο την κίνηση της πόλης, τους ανθρώπους, τα μαγαζιά. Αφουγκράζεται τους ήχους και απολαμβάνει τα χρώματα και τις μυρωδιές.

Μέχρι που ένα πρωινό το λεωφορείο θα φύγει χωρίς αυτούς.
Τι άραγε θα κάνουν;
Θα τους βοηθήσουν, μήπως, οι άνθρωποι που θα συναντήσουν στον δρόμο τους; Τι να έχουν μέσα οι σακούλες που κρατάει στα χέρια της η μαμά;
Τελικά θα καταφέρει ο Μάρκος να φτάσει έγκαιρα στο σχολείο;

02/04/2023, 11:00-12:00, “Γιαγιά, μίλησε μου για τον Θεό και την εκκλησιά”

«Γιαγιά, μίλησέ μου για τον Θεό και την εκκλησία!» προσπαθεί να λύσει όλες τις απορίες που έχουν τα μικρά παιδιά για τη θρησκεία μας. Απορίες που κι εμείς οι ίδιοι, οι μεγαλύτερης ηλικίας, δυσκολευόμαστε να απαντήσουμε. Είναι ένα παραμύθι για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά, που αναζητούν την αλήθεια γύρω από τη θρησκεία μας!!

11/04/2023,11:00-12:00, “Φίλοι”

Ο μικρός Αλέξης έκπληκτος ανακαλύπτει πως και τα ζώα έχουν αισθήματα. Καταλαβαίνει πόση ανάγκη έχουν το χάδι και τη φροντίδα μας, κι έτσι μαθαίνει να τα σέβεται και να τα αγαπάει. Τελικά, δεν είναι και τόσο δύσκολο να γίνουμε φίλοι! Πραγματικά δυνατός δεν είναι αυτός που επιβάλλεται στα ζώα με τη δύναμή του, αλλά αυτός που τα προστατεύει.

11/04/2023, 12:00-13:00, “Η Πόλυ πάει στην πόλη”

Πώς το γράφουμε; Με “ο” ή “ω”, με “ι” ή “η”; Ή μήπως με “οι”; Ποπό! Τι μπελάς! Ακούγονται το ίδιο, αλλά γράφονται αλλιώς. Αν κι εσύ βρίσκεις την ορθογραφία μεγάλο μπελά ή απλώς θέλεις να βελτιώσεις τις γνώσεις σου, πάρε μολύβι και βοήθησε την Πόλυ να διαλέξει τη σωστή λέξη.
Μέσα από αυτό το βιβλίο θα ταξιδέψεις στον κόσμο του παραμυθιού, θα εμπλουτίσεις το λεξιλόγιό σου και θα μάθεις τη σωστή ορθογραφία των λέξεων.

23/04/2023, 11:00-12:00, “Τα γράμματα φταίνε”

Ο Παναγιώτης ήθελε να πάει σε σχολείο μάγων, αλλά οι γονείς του τον πήγαν σε ένα κανονικό σχολείο. Σύντομα καταλαβαίνει ότι πρέπει να ξεφορτωθεί το όνομά του, γιατί του δημιουργεί μεγάλους μπελάδες: τα γράμματα μεταμορφώνονται και κάνουν ζαβολιές πάνω στο χαρτί, που όμως δεν τις βλέπουν οι γονείς του, η δασκάλα του και η διευθύντρια του σχολείου, η κ. Πελαγία.

07/05/2023, 11:00-12:00, “Ο Καρπουζοδεινόσαυρος”

Ο αναποφάσιστος βασιλιάς Κλαπούτιος είναι στην Καρπουαζία και πρέπει να πάρει αποφάσεις… Ο μάγος Ζακράια, δύο πρίγκιπες, δύο πριγκίπισσες κι ένας Καρπουζοδεινόσαυρος σε μια συναρπαστική περιπέτεια για θα λύσουν τα προβλήματα της χώρας. Θα βοηθήσεις η μαγεία του Καρποτζοδεινόσαυρου και η σοφία του καθενός;

21/05/2023, 11:00-12:00, “Η μέρα που τελείωσε το παγωτό”

Χθες βράδυ ένας παγωτατζής έδωσε το τελευταίο παγωτό! Σοκολάτα σε χωνάκι κι από πάνω ένα τραγανούτσικο μπισκοτάκι. Αλήθεια σας το λέω, το σκέφτομαι και μου ’ρχεται να κλαίω! Τίποτα πια δεν θα ’ναι απολαυστικό, ούτε βρίσκω λόγο να χαρώ… Κάτσε να το πω, να το μάθει όλη η χώρα, τώρα που πήρα φόρα! Και κάπως έτσι, αρχινάει μια αλυσίδα παραπληροφόρησης
που βυθίζει τη χώρα σε απόγνωση.
Τα παιδιά δεν είναι χαρούμενα.
Κι αν δεν είναι τα παιδιά, δεν είναι ούτε οι μεγάλοι.
Κι αν δεν είναι όλοι χαρούμενοι, δεν είναι ούτε η χώρα.
Κάτι πρέπει να γίνει, έφθασε η ώρα!

11/06/2023, 11:00-12:00, “Το λιοντάρι ξέρει”

Ένα λιοντάρι σε μία μεσαιωνική πόλη. Ένα κορίτσι πλησιάζει και το ρωτά αν γνωρίζει που είναι ο θησαυρός. Μαζί θα ψάξουνε να τον βρουν, στα μοναδικής ομορφιάς μνημεία της πόλης. Εκκλησίες, προμαχώνες, κάστρα. Θα βρουν άραγε το θησαυρό;

25/06/2023, 11:00-12:00, “Η πεταλούδα και η σταγόνα”

Η μικρή πεταλούδα δυσκολεύεται να συνηθίσει τις αλλαγές στο σώμα της και στον τρόπο ζωής της… μέχρι που συναντά ένα τριαντάφυλλο και τη βάζει σε σκέψεις.
Ο διάλογός τους θα την οδηγήσει σ’ ένα εσωτερικό ταξίδι, μέσα από το οποίο θα βρει απαντήσεις και θα κάνει μια καινούρια φίλη… που ακόμα κι αν δεν τη βλέπει πάντα, θα ξέρει πως είναι εκεί!

02/07/2023, 11:00-12:00, “Πράκτορας Αστραπή 2”

Τι σοβαρό συμβαίνει άραγε στη Ζωοφιλία, το πιο ζωόφιλο νησί στον κόσμο;
Η πράκτορας Αστραπή κι η παρέα της αναλαμβάνουν να λύσουν το μυστήριο στο Πι και Φι. Μόνο που η αποστολή τους είναι άκρως μυστική! Θα χρειαστεί να αποκωδικοποιήσουν παράξενους κωδικούς, να αποκρυπτογραφήσουν περίεργα μηνύματα και να χρησιμοποιήσουν
τα πιο απίθανα κατασκοπευτικά σύνεργα. Κι όλα αυτά, ταξιδεύοντας μ’ ένα αερόστατο!
Τι νομίζεις; Θα τα καταφέρουν;

02/07/2023, 12:00-13:00, “Δόκτωρ Γιγαντέρ”

Ένας παράτολμος γίγαντας προσπάθεια να μαζέψει τα πιο Απίθανα και Τρομερά Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ) μέσα από ένα περιπετειώδες ταξίδι στη Γη, γεμάτο χιούμορ, φαντασία και μαγεία!