Ο άστεγος που έσωσε όλα τα ζώα από καταφύγιο που έπιασε φωτιά

Ένας 53χρονος άνδρας από την Ατλάντα των ΗΠΑ, ο Κέιθ Γουόκερ, πήγαινε να πάρει τον σκύλο του, Μπράβο από το καταφύγιο W-Underdogs για να τον πάει βόλτα, όταν έντρομος παρατήρησε ότι η εγκατάσταση τυλιγόταν στις φλόγες. Δίχως να το σκεφτεί δεύτερη φορά και με κίνδυνο της ζωής του έτρεξε να σώσει και τα 16 ζώα του καταφυγίου – έξι σκύλους και δέκα γάτες – ενώ είχε ειδοποιήσει και την πυροσβεστική για να σβήσυν τις φλόγες. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου.

«Φοβήθηκα δεν θα το κρύψω», δήλωσε ο γενναίος άνδρας μετά την διάσωση. «Αν αγαπάς έναν σκύλο, μπορείς να αγαπάς οποιονδήποτε στον κόσμο. Ο σκύλος μου είναι ο καλύτερός μου φίλος και δεν θα μπορούσα να βρίσκομαι εδώ χωρίς εκείνος, οπότε ήξερα αμέσως ότι όφειλα να σώσω όλα τα ζωάκια του καταφυγίου», συνέχισε. 

«Ο Κέιθ είναι ο φύλακας άγγελός μου», δήλωσε η ιδρύτρια του καταφυγίου, Γκρέισι Χάμλιν. «Ακόμα και οι πυροσβέστες δεν ήθελαν να χειριστούν τα σκυλιά. Ο Κέιθ ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία να σώσει όλα τα ζώα». 

Ο Γουόκερ, που είναι άστεγος από τα 13 του, αφήνει τον Μπράβο εκεί τη νύχτα.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι μια σπίθα από την ηλεκτρική κουζίνα του καταφυγίου ήταν αυτή που ευθύνεται για την πυρκαγιά. Ήδη το καταφύγιο θα μεταφερόταν αλλού σε μερικές ημέρες, αλλά η φωτιά επέσπευσε τις διαδικασίες. Όλα τα ζώα είναι ζεστά και ασφαλή πια, σύμφωνα με ανάρτηση της κυρίας Χάμλιν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Πηγή huffingtonpost.gr/