Ο άνθρωπος που εφηύρε το ψηφιακό κινητό τηλέφωνο

Ο κόσμος της κινητής και ασύρματης τεχνολογίας εξελίσσεται συνεχώς, καθώς πολλές από τις καθημερινές μας δραστηριότητες βασίζονται σε αυτήν την υποδομή. Η Jesse Eugene Russell, γεννημένος στις 26 Απριλίου 1948 στο Νάσβιλ της Τενετίας, είναι γνωστή ως «Πατέρας της Ψηφιακής Κυτταρικής Τεχνολογίας».

Ο Russell ήταν το πρώτο άτομο που προσλήφθηκε από HBCU από τον ηγέτη της τεχνολογίας A&T Bell Laboratories, σήμερα γνωστό ως Bell Labs. Ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Τενεσί και του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ κέρδισε το πτυχίο του και το μεταπτυχιακό του στην ηλεκτρολογία.

Ως επικεφαλής ψηφιακός αρχιτέκτονας, ο Russell οδήγησε την πρώτη ομάδα της Bell Labs που εισήγαγε ψηφιακή τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1988. Αυτό θα ήταν τα πρώτα στάδια των ασύρματων δικτύων στα οποία βασίζονται σήμερα τα κινητά τηλέφωνα και άλλες κινητές συσκευές για την επικοινωνία σημάτων. Η τεχνολογία υπήρχε σε κάποια μορφή πριν από την Ιαπωνία, αλλά ο Russell μπόρεσε να την δημιουργήσει.

Ο Russell είναι επίσης γνωστός για τη δημιουργία του πρώτου ψηφιακού κυψελοειδούς σταθμού βάσης, ο οποίος ουσιαστικά άλλαξε τη χρήση πύργων κυψελών για τη μετάδοση σημάτων. Ο Russell κατέχει σήμερα πάνω από 75 διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε ψηφιακές κυψελοειδείς τεχνολογίες, ψηφιακά κινητά τηλέφωνα διπλής λειτουργίας και ραδιόφωνο ψηφιακού λογισμικού.

Η εταιρεία IncNetworks, Inc. με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ εργάζεται σε ασύρματες και ψηφιακές τεχνολογίες 4G (4ης γενιάς). Ο Ράσελ εντάχθηκε στην Εθνική Ακαδημία Μηχανικών το 1995 για τις σημαντικές συνεισφορές του, μεταξύ πολλών άλλων επαίνων.

Πηγή blackamericaweb.com/