Οσκαρ 2023: Στον δακρυσμένο Μπρένταν Φρέιζερ και στη Μισέλ Γιο τα βραβεία Α’ ανδρικού και Α’ γυναικείου ρόλου

Το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου στον Μπρένταν Φρέιζερ για την ερμηνεία του στην “Φάλαινα” και το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου στη Μισέλ Γιο για την ερμηνεία της στο “Τα πάντα όλα”.

Με ελάχιστες εκπλήξεις ολόκληρώθηκε η 95η τελετή απόνομής των βραβείων Οσκαρ, με την ταινία “Τα πάντα όλα” να αποσπά επτά χρυσά αγαλματίδια.

Το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου στον Μπρένταν Φρέιζερ για την ερμηνεία του στην “Φάλαινα”, αλλά και το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου στην Μισέλ Γιο για τη μοναδική της ερμηνεία στο “Τα πάντα όλα”.

Η Μισέλ Γιο έγραψε ιστορία σήμερα, αφού έγινε η πρώτη Ασιάτισσα που κατακτά χρυσό αγαλματίδιο.

“Για όλα τα μικρά αγόρια και τα μικρά κορίτσια που μοιάζουν σαν εμένα και μας βλέπουν απόψε, αυτός είναι φάρος ελπίδας και πιθανοτήτων. Είναι απόδειξη πως μπορείς να κάνεις μεγάλα όνειρα και πως τα όνειρα μπορεί να γίνουν πραγματικότητα”, είπε συγκινημένη, παραλαμβάνοντας το βραβείο. “Και, κυρίες, μην αφήσετε κανέναν να σας πει ποτέ πως έχετε αφήσει πίσω τα καλύτερά σας χρόνια”, πρόσθεσε.

Οσκαρ 2023: Στον δακρυσμένο Μπρένταν Φρέιζερ και στη Μισέλ Γιο τα βραβεία Α' ανδρικού και Α' γυναικείου ρόλου

Η Γιο άρχισε την καριέρα της με ρόλους σε ταινίες δράσης που παράγονταν στο Χονγκ Κονγκ. Γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία αφού πρωταγωνίστησε σε φιλμ της σειράς ταινιών κατασκοπείας 007 — το “Tomorrow Never Dies” (1997), με τον Πιρς Μπρόσναν στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ.

ΟΣΚΑΡ 2023

Οσκαρ 2023: Ο Φρέιζερ δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του

Ο Καναδοαμερικανός ηθοποιός Μπρένταν Φρέιζερ, 54 ετών, έλαβε το βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου για την ενσάρκωση του Τσάρλι, του παχύσαρκου, απομονωμένου καθηγητή αγγλικών στο φιλμ “Η φάλαινα”.

ΟΣΚΑΡ 2023

Ο πάλαι ποτέ σταρ φιλμ δράσης τα χρόνια του 1990, γνωστός ιδίως για τη σειρά ταινιών “Η μούμια”, που βίωσε πολλά προβλήματα υγείας, απώλειες, ενώ κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση, κατάφερε θεαματική επιστροφή, αποσπώντας ένα από τα πιο περίβλεπτα βραβεία της Ακαδημίας.

“Ώστε έτσι μοιάζει το πολυσύμπαν. Θεέ μου, ευχαριστώ την Ακαδημία για αυτή την τιμή και το στούντιο μας A24, που έκανε μια τόσο τολμηρή ταινία. Είμαι ευγνώμων στον σκηνοθέτη Darren Aronofsky που μου πέταξε μια δημιουργική σανίδα σωτηρίας και με ανέβασε στο καλό πλοίο του The Whale. Το σενάριο γράφτηκε από τον Samuel D. Hunter, ο οποίος είναι ο φάρος μας”, είπε ο ηθοποιός εμφανώς συγκινημένος.

Mεταξύ άλλων, ο Φρέιζερ τόνισε για τους υπόλοιπους ηθοποιούς της κατηγορίας: “Κύριοι, αποκαλύψατε τις καρδιές σας σε μέγεθος φάλαινας για να μπορέσουμε να δούμε μέσα στις ψυχές σας, όπως κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να κάνει” και πρόσθεσε: “Και είναι τιμή μου να βρίσκεται το όνομά μου δίπλα σας σε αυτή την κατηγορία“.

ΟΣΚΑΡ 2023

Οι άλλοι υποψήφιοι ήταν οι Όστιν Μπάτλερ (“Elvis”), Κόλιν Φάρελ (“Τα πνεύματα του Ινισέριν”), Πολ Μέσκαλ (“Aftersun”), και Μπιλ Νάι (“Αισθάνομαι ζωντανός”).

ΟΣΚΑΡ 2023
ΟΣΚΑΡ 2023

Πηγή: thetoc.gr