Ομόνοια: Ιστορική πρόκληση σε ένα κατάμεστο ΓΣΠ
Η μεγάλη μέρα, το ραντεβού με την ιστορία, έφτασε. Η Ομόνοια υποδέχεται στις 19:45 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ σε ένα κατάμεστο ΓΣΠ.
Οι πράσινοι, με τον 12ο παίκτη στο πλευρό τους, θα επιδιώξουν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να πάρουν το βαθμολογικό όφελος κόντρα σε μια ομάδα που εύκολα χαρακτηρίζεται ως… μεγαθήριο. Και τι μ’ αυτό; Στο ποδοσφαιρικό τμήμα και στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας επικρατεί ενθουσιασμός, ψυχραιμία και κυρίως αυτοπεποίθηση. Συστατικά… απαραίτητα για να αντεπεξέλθει η ομάδα της πρωτεύουσας κόντρα στους Άγγλους.
Οι πράσινοι θέλουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία, να την απολαύσουν, κι όπου τους βγάλει. Εξάλλου, ο Λένον ζήτησε ένα… σέξι γκρουπ και αυτό πήρε το «τριφύλλι». Μάλιστα, με την εικόνα που παρουσίασε στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, η Ομόνοια έδειξε πως μπορεί να σοβαρότητα και πειθαρχία να δει στα μάτια όποιον αντίπαλο βρεθεί στον δρόμο της.
Είχε το… θράσος να ισοφαρίσει στην Ισπανία και να βάλει δύσκολα στον αντίπαλο. Από ένα σημείο και έπειτα «μίλησε» η ποιότητα, όμως τέτοιες εμφανίσεις δίνουν στο τριφύλλι την απαραίτητη αισιοδοξία ενόψει της συνέχειας. Απόψε, λοιπόν, θέλει να επαναλάβει εαυτόν με διαφοροποίηση δύο σημαντικών παραμέτρων. Οι παίκτες του Λένον καλούνται να μετατρέψουν σε γκολ όσες ευκαιρίες τους παρουσιαστούν, ενώ άμυνα και Φαμπιάνο θα κληθούν να αντεπεξέλθουν κόντρα σε μια επίθεση που… σπάει κόκκαλα.
«Όλοι οι ποδοσφαιριστές να αποδώσουν στο μέγιστο. Ο Φαμπιάνο να αποδώσει στο μέγιστο επειδή θα απειληθεί αρκετά. Να έχουμε ενέργεια, πλήρη συγκέντρωση και να τρέξουμε αρκετά και χωρίς την μπάλα», ανέφερε χθες μεταξύ άλλων ο Λένον. Όσον αφορά το πλάνο του «τριφυλλιού», αυτό δεν συμπεριλαμβάνει τους Γιούστε, Κούσουλο, Ψάλτη και Μπασιρού.
Ειδικά τα νέα για τον τελευταίο δεν είναι καλά, καθώς δεν θα απουσιάσει μόνο για δύο εβδομάδες (όπως ήταν η αρχική εκτίμηση), αλλά για 4-6. Ο Ψάλτης είναι επίσης τραυματίας και δεν θα μπορέσει να βοηθήσει σήμερα. Ο Λένον ενδέχεται να παρατάξει την εξής ενδεκάδα: Φαμπιάνο, Μάθιους, Λανγκ, Μίλετιτς, Λέτσιακς, Παναγιώτου, Χαραλάμπους, Μιξ, Λοΐζου, Μπρούνο και Καρίμ. Ήρθε ο Παπασταύρου! Στην Κύπρο βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος της Ομόνοιας.
Ο Παπασταύρου δεν θα μπορούσε να χάσει το αποψινό σπουδαίο παιχνίδι, καθώς σε κάθε ευκαιρία στέκεται σαν… βράχος κοντά στην ομάδα. Μάλιστα, θα ταξιδέψει και για την Αγγλία ενόψει του επόμενου αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (13/10). Όσον αφορά τον κόσμο, πέραν των 17.000 φιλάθλων αναμένεται να δώσουν το παρών τους στο γήπεδο της πρωτεύουσας.
Πηγή: gipedo.politis.com.cy
