Οι Pink Floyd επέστρεψαν μετά από 28 χρόνια για να στηρίξουν την Ουκρανία

Το νέο single του θρυλικού συγκροτήματος ονομάζεται Hey Hey Rise Up.

Οι Pink Floyd επανενώθηκαν για να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους single μετά από 28 χρόνια για να στηρίξουν τον oυκρανικό λαό. Το τραγούδι ‘Hey Hey Rise Up’ περιλαμβάνει ένα sample από την πρόσφατη ηχογράφιση που έκανε ο Andriy Khlyvnyuk, ο frontman της oυκρανικής μπάντας Boombox τραγουδώντας το “Oh, the Red Viburnum in the Meadow” στην πλατεία Sofiyskaya του Κιέβου.

Το Hey Hey Rise Up

Ο ντράμερ Nick Mason συνεργάστηκε μετά από χρόνια ξανά με τον κιθαρίστα David Gilmour και τον μπασίστα Guy Pratt και τον κιμπορντίστα Nitin Sawhney και όπως δήλωσε ο 76χρονος Gilmour- του οποίου η νύφη και τα εγγόνια είναι ουκρανικής καταγωγής- σε μια ανακοίνωση “εμείς, όπως πολλοί, νιώθαμε την αγανάκτηση αυτής της ελεεινής κίνησης, με μια ανεξάρτητη, ειρηνική, δημοκρατική χώρα να δέχεται εισβολή και να δολοφονούνται οι κάτοικοί της από μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου”.

Ο Gilmour είχε ανακαλύψει το κομμάτι του Khlyvnyuk με τον στίχο “hey hey rise up and rejoice” που έδωσε και τον τίτλο στο single αφού είχε συνεργαστεί με τον μουσικό το 2015 σε συναυλία στο Λονδίνο. Πρόσφατα ο Khlyvnyuk έφυγε από την αμερικάνικη περιοδεία των Boombox για να επιστρέψει στην Ουκρανία και να πολεμήσει με τον στρατό.

Άκου το νέο single των Pink Floyd

Πηγή madamefigaro.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news