Νεολαία Δήμου Παραλιμνίου: 2η Φάση Δεντροφύτευσης Πάρκου Νεολαίας στην Λίμνη Παραλιμνίου

Η Νεολαία Δήμου Παραλιμνίου, το μεγαλύτερο και ενεργότερο σύνολο νέων ηλικίας 15-35 αυτή την στιγμή στην Κύπρο, ολοκλήρωσε με επιτυχία την 2η φάση δενδροφύτευσης στο πάρκο Νεολαίας δίπλα από την λίμνη Παραλιμνίου.

Την προηγούμενη Κυριακή, 12 Νοεμβρίου, η Νεολαία Παραλιμνίου με την βοήθεια 150 εθελοντών προχώρησε στην 2η φάση δενδροφύτευσης όπου πρόσθεσε ακόμα 117 δέντρα στο εσωτερικό μέρος του πάρκου με σκοπό να δημιουργηθούν τα μονοπάτια που θα καθοδηγούν τον επισκέπτη στα διάφορα μέρη του χώρου. Οι εθελοντές του 21ου συστήματος Ναυτοπροσκόπων ξεχώρισαν με την ομαδικότητα τους αφού φύτεψαν 260 θάμνους περιμετρικά του μικρού γηπέδου ποδοσφαίρου. Οι θάμνοι αυτοί θα προσθέσουν τις δικές τους μυρωδιές στο πάρκο συμπληρώνοντας έτσι την εμπειρία του επισκέπτη.

Τον Μάρτιο του 2023, η Νεολαία είχε φυτέψει περιμετρικά του πάρκου 210 δέντρα, οριοθετώντας τον χώρο, έκτασης 8500 τετραγωνικών μέτρων. Τα δέντρα είναι καλλωπιστικά και έχουν σκοπό να δώσουν χρώμα και σκίαση στο πάρκο δημιουργώντας ιδιαίτερες εικόνες, που δε βλέπουμε συχνά στην περιοχή.
Ο χώρος του πάρκου επιλέχθηκε μετά από έρευνα της επιτροπής Περιβάλλοντος και Έργων της Νεολαίας Δήμου Παραλιμνίου, η οποία έλαβε υπόψη της την προσβασιμότητα του απλού πολίτη, το οδικό δίκτυο της περιοχής, τους ποδηλατόδρομους, καθώς επίσης και πιθανές μελλοντικές αναπτύξεις. Αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται η 3η φάση της δενδροφύτευσης που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτη, με σκοπό να μπουν περιμετρικά ακόμα 2000 θάμνοι οι οποίοι θα περιφράξουν τον χώρο.