Μόνικα Μπελούτσι: «Η ομορφιά μου άνοιξε πόρτες. Όμως διαρκεί μόνο 5 λεπτά αν δεν υπάρχει τίποτα από πίσω»

Η Ιταλίδα ηθοποιός, μιλώντας για τη νέα της ταινία, έκανε μία αναδρομή στην καριέρα της και τον ρόλο που παίζει στη ζωή της η εξωτερική εμφάνιση

Η Monica Bellucci ήταν μεταξύ των επίτιμων προσκεκλημένων στο 14ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Lumiere στη Λυών. Εκεί η Ιταλίδα μίλησε για την τελευταία της ταινία, «The Girl in the Fountain» και έκανε μια αναδρομή στην καριέρα της.

4358253848185182 image

Στην ταινία, η Bellucci υποδύεται την Σουηδή ηθοποιό Anita Ekberg, γνωστή για την απαράμιλλη ομορφιά και την εντυπωσιακή της σιλουέτα, η οποία από το 1964 έζησε την υπόλοιπη ζωή της στη Ιταλία. Η Ιταλίδα ηθοποιός ενσαρκώνει τις αδυναμίες και τις επιλογές ζωής της Ekberg, αναλογιζόμενη το πώς νιώθεις όταν είσαι ένα είδωλο. «Μέσα από τα μάτια μου, ανακαλύπτεις ποια ήταν η ηθοποιός και είναι ένα κομμάτι της ιταλικής ιστορίας σαν να λέμε».

Η Bellucci παρομοίασε την άφιξη της Ekberg στην Ιταλία με μία «ανεμοθύελλα»: «Αυτή η ξανθιά, σέξι, ελεύθερη γυναίκα, με ένα κάμπριο αυτοκίνητο και το δικό της σπίτι, σε μια χώρα όπου η θέση μιας γυναίκας ήταν ακόμη στην κουζίνα… Ήταν μια τεράστια πολιτισμική αντίθεση, που για κάποιους ήταν τρομακτική», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Οι σημερινές γυναίκες μαθαίνουν πολλά από τέτοιες γυναίκες: ήταν οι πρώτες που αμφισβήτησαν τους καθιερωμένους κώδικες», συμπλήρωσε.

Παραδέχτηκε μάλιστα πως αρχικά αμφισβήτησε την επιλογή του σκηνοθέτη Antongiulio Panizzi: «Εγώ είμαι μεσογειακή, ενώ εκείνη ήταν ξανθιά και γαλανομάτα!» Όμως, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων κατάλαβε γιατί την επέλεξε και φανερώθηκαν οι ομοιότητες ανάμεσά τους.

Όπως η Ekberg, έτσι και η Bellucci άφησε την πατρίδα της. Και ακριβώς όπως και η Σουηδή ηθοποιός, χρειάστηκε να διαχειριστεί την συναρπαστική θέση που της χάρισε η ομορφιά της.

«Φυσικά, η ομορφιά με βοήθησε να ανοίξουν πόρτες, θα ήταν ψέμα εάν έλεγα το αντίθετο», χαμογέλασε λέγοντας η Bellucci. «Έτσι η ομορφιά σήμαινε ότι οι άνθρωποι με πλησίαζαν».

Όταν γύρισε το αμφιλεγόμενο «Irréversible» με τον Gaspar Noé το 2001, η Bellucci ανέφερε ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσει το σώμα της ως «εργαλείο εργασίας».

«Ένας ηθοποιός, όπως ένας χορευτής, χρησιμοποιεί το σώμα του ως όργανο, όπως ένας μουσικός έχει το όργανό του. Σήμερα», πρόσθεσε χαμογελώντας, «το χρησιμοποιώ πολύ λιγότερο, αλλά προέρχομαι από τον κόσμο της μόδας, οπότε είχα συνηθίσει να χρησιμοποιώ το σώμα μου ως μέσο έκφρασης».

Ερωτηθείσα αν προτιμά να συνεργαστεί με νέους ή πιο έμπειρους σκηνοθέτες, η Belluci απάντησε: «Μπορείς να δουλέψεις και με τους δύο – πρέπει να δεις την ταινία μόλις ολοκληρωθεί για να καταλάβεις. Είμαι ανοιχτή σε όλα – αυτό που έχει σημασία είναι να νιώθω ζωντανή».

Πηγή: iPop.gr