Μπιλ Γκέιτς και Μελίντα: Το «χρυσό» διαζύγιο των 130 δισ. δολαρίων

Την από κοινού απόφαση να πάρουν διαζύγιο μετά από 27 χρόνια γάμου ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του, Μελίντα.

Η είδηση μέσα σε λίγες ώρες έκανε το γύρο του κόσμου.

«Μετά από πολλή σκέψη και αφού δουλέψαμε πολύ για τη σχέση μας, πήραμε την απόφαση να τερματίσουμε τον γάμο μας», ανέφεραν οι δύο τους σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό του Μπιλ Γκέιτς στο Twitter.

«Δεν πιστεύουμε πλέον ότι μπορούμε να εξελιχθούμε ως ζευγάρι στην επόμενη φάση της ζωής μας. Ζητάμε χώρο και να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειάς μας καθώς αρχίζουμε να πορευόμαστε σε αυτήν τη νέα ζωή», ανέφεραν.

Ο 65χρονος Μπιλ και η 56χρονη Μελίντα Γκέιτς είναι από κοινού πρόεδροι και διαχειριστές του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Bill και Melinda Gates Foundation, ενός από τα πιο ισχυρά φιλανθρωπικά ιδρύματα στον κόσμο, το οποίο ξεκίνησε τη δράση του το 2000. Το ίδρυμα διαθέτει σήμερα πάνω από 51 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με μια φορολογική δήλωση που επικαλέστηκε το CNBC.

Οι Γκέιτς, που έχουν τρία παιδιά, ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν να «συνεργάζονται για το ίδρυμά τους», που καταπολεμά την φτώχεια και τις ασθένειες.

Δεν είπαν τίποτα για τους λόγους που τους ώθησαν να χωρίσουν.

«Ήταν ένας ανεπανόρθωτα διαλυμένος γάμος»

Η 56χρονη Μελίντα κατέθεσε αίτηση διαζυγίου λέγοντας ότι ο γάμος τους έχει υποστεί «ανεπανόρθωτες ρωγμές» και αποκάλυψε ότι δεν είχαν υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο όταν παντρεύτηκαν το 1994. Η ανακοίνωση τους στο Twitter αναφέρει πως «δεν πιστεύουν ότι μπορούν πλέον να εξελιχθούν ως ζευγάρι» γι ’αυτό και μετά από πολλή σκέψη και πολλή δουλειά πήραν την απόφαση να τερματίσουν το γάμο τους.

«Τα τελευταία 27 χρόνια, μεγαλώσαμε τρία απίστευτα παιδιά και χτίσαμε ένα ίδρυμα που δρα σε όλον τον κόσμο και βοηθά τους ανθρώπους να ζήσουν υγιείς και παραγωγικές ζωές. Θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την πίστη σε αυτή την αποστολή και να εργαζόμαστε μαζί για το ίδρυμα, όμως δεν πιστεύουμε πλέον ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί ως ζευγάρι στην επόμενη φάση της ζωής μας. Χρειαζόμαστε χώρο και ιδιωτικότητα για την οικογένειά μας σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μας» αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Τζένιφερ Γκέιτς: Δύσκολη περίοδος για όλη την οικογένεια

Η 25χρονη Τζένιφερ Γκέιτς, κόρη του διάσημου ζευγαριού, σχολίασε την απόφαση των γονιών της με μια ανακοίνωση στη σελίδα της στο Instagram. Σύμφωνα με τα όσα έγραψε η συγκεκριμένη περίοδος είναι δύσκολη για ολόκληρη την οικογένεια, ενώ ζήτησε χώρο και σεβασμό της ιδιωτικότητάς της ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί τα δικά της συναισθήματα αλλά και να στηρίξει τα αγαπημένα της πρόσωπα.

«Δεν θα κάνω κάποιο περαιτέρω σχόλιο για τον χωρισμό, αλλά θέλω να γνωρίζετε ότι τα ευγενικά σας λόγια και η στήριξή σας είναι πολύ σημαντικά για εμένα» συμπλήρωσε η 25χρονη απευθυνόμενη στους followers της, που της έχουν προσεγγίσει τις τελευταίες ώρες δείχνοντας την συμπαράστασή τους.

Η γνωριμία τους και η γαμήλια τελετή στη Χαβάη


Ο Μπιλ Γκέιτς ίδρυσε τη Microsoft το 1975 και έβγαλε το πρώτο του δισεκατομμύριο το 1987 σε ηλικία 31 ετών, αποκτώντας τον τίτλο του νεότερου δισεκατομμυριούχου στον κόσμο.

Την ίδια εκείνη χρονιά γνώρισε τη Μελίντα, η οποία τότε ήταν διευθύντρια μάρκετινγκ στην εταιρεία λογισμικού. Είχαν καθίσει σε διπλανές θέσεις σε ένα ένα επαγγελματικό δείπνο. Από εκεί άρχισαν όλα.

Το 2019, η Μελίντα περιέγραψε τη συνάντησή τους εκείνο το βράδυ στη βιογραφία της με τίτλο The Moment of Lift,γράφοντας: «Εμφανίστηκα αργά και όλα τα τραπέζια ήταν γεμάτα εκτός από ένα, το οποίο είχε ακόμα δύο άδειες καρέκλες δίπλα-δίπλα. Κάθισα σε μία από αυτές. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Μπιλ έφτασε και κάθισε στην άλλη».

Πέρασαν έξι χρόνια από τη γνωριμία τους μέχρι την ημέρα που ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου. Ο Μπιλ Γκέιτς όπως εκείνη είχε αποκαλύψει ήταν διστακτικός και είχε σκεφτεί πολύ σοβαρά αν θα πρέπει να κάνουν το βήμα ή όχι. Σε προηγούμενες συνεντεύξεις της μάλιστα είχε δηλώσει πως ένα χρόνο μετά τη γνωριμία τους, έκανε λίστα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του γάμου.

«Ξέρετε, νοιαζόμασταν πολύ ο ένας για τον άλλον και υπήρχαν μόνο δύο δυνατότητες: είτε, θα χωρίζαμε είτε θα παντρευόμασταν», είχε πει ο Μπιλ σε ένα ντοκιμαντέρ του Netflix για τη ζωή του.

Τελικά παντρεύτηκαν σε ένα γήπεδο γκολφ στο νησί Λανάι της Χαβάης το 1994, ενώ έκαναν το πρώτο τους παιδί, την Τζένιφερ, το 1996.

Τι θα γίνει με την περιουσία των 130 δισ. δολαρίων

Σύμφωνα με την Daily Mail, που απέκτησε πρόσβαση στο εν λόγω δικαστικό έγγραφο, η έλλειψη προγαμιαίου συμφώνου σημαίνει ότι το διάσημο ζευγάρι ουσιαστικά δεν έχει κάποιο «οδικό χάρτη» που θα μπορούσε να τους βοηθήσει στον διαμοιρασμό της πελώριας περιουσίας τους, η οποία αγγίζει τα 130 δισ. δολάρια.Η περιουσία αυτή περιλαμβάνει ακίνητα σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ, ένα ιδιωτικό τζετ, μια εντυπωσιακή συλλογή τέχνης και έναν «στόλο» από πολυτελή αυτοκίνητα.

Ο λόγος πίσω από την απόφαση του ζευγαριού να χωρίσει μετά από 27χρονια κοινής πορείας και σημαντικού φιλανθρωπικού έργου παραμένει μυστήριο. Ωστόσο η Μελίντα Γκέιτς, σύμφωνα με την Daily Mail, φέρεται να είχε αναφερθεί στο παρελθόν στην δυσκολία που αντιμετώπιζαν τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της να ισορροπήσουν δουλειά και οικογένεια, δεδομένων των πολλών τους υποχρεώσεων.

Πηγή lifo.gr/