Μια βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο της Άγίας Νάπας

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αγίας Νάπας πλέον έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια βόλτα κατά μήκος της παραλίας. Ο παραλιακός πεζόδρομος Αγίας Νάπας αποτελεί έναν προορισμό για όσους θέλουν να απολαύσουν μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα, να αθληθούν και να διασκεδάσουν με τους φίλους, την οικογένειά τους και τα κατοικίδιά τους.

Τρία χιλιόμετρα πεζόδρομος με δεκάδες επεμβάσεις, έργα τέχνης και παιδότοποι μεταμόρφωσαν κυριολεκτικά το παλιό παραλιακό μέτωπο της Αγίας Νάπας σε έναν μοναδικό από πολλές απόψεις χώρο! Πρόκειται για έναν προορισμό για τους περιπατητές που θέλουν να απολαύσουν τον ήλιο, τη θάλασσα και τον ουρανό της Κύπρου αλλά και για όσους επιλέγουν μια εναλλακτική μορφή βόλτας. Όλα αυτά δημιουργούν μια ευχάριστη έκπληξη στον επισκέπτη, ο οποίος ξεκινώντας από το λιμανάκι Αγίας Νάπας τα ανακαλύπτει ένα ένα…

Στόχος δημιουργίας του παραλιακού πεζόδρομου στην Αγία Νάπα ήταν να ενωθούν με ένα ομοιόμορφο τρόπο όλες σχεδόν οι παραλίες και να δημιουργηθεί ένα μοναδικό παραλιακό μέτωπο. Ένας χώρος κίνησης, κοινωνικής δραστηριότητας, ψυχαγωγίας κι άθλησης, ο οποίος θα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον εμπλουτισμό της εμπειρίας των επισκεπτών και του τουριστικού προϊόντος της περιοχής κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής και της χειμερινής περιόδου.

Έτσι και έγινε! Δημιουργήθηκε ένα γραμμικό μέτωπο με αρκετό βάθος και μεγάλο μήκος, το οποίο περιλαμβάνει 2 παιδότοπους/ παιχνιδότοπους, αποβάθρες και εξέδρες προς και μέσα στην θάλασσα για πρόσβαση του κοινού προς το νερό, καθώς επίσης και αστικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει παγκάκια, καλάθους αχρήστων, βρύσες πόσιμου νερού, στέγαστρα, αποδυτήρια/αποχωρητήρια.

Είναι ένα μέρος ιδανικό τόσο για να απολαύσετε τη θάλασσα χαλαρώνοντας όσο και για πολλές ακόμα δραστηριότητες για κάθε γούστο! Περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία, skate boards και rollerblades, φωτογράφιση, παιχνίδι με τα παιδιά, ομαδική άθληση, χορό, παραστάσεις, συναντήσεις με φίλους… Για όλους έχει κάτι ο πεζόδρομος. Και όταν πέφτει το σκοτάδι ο πεζόδρομος Αγίας Νάπας ομορφαίνει ακόμη περισσότερο ακολουθώντας την πόλη που την φιλοξενεί… Σημαντικό να τονίσουμε πως ολοένα και προστίθενται πολλές εικαστικές πινελιές που αναβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τη περιοχή όπως τo εμβληματικό έργο «ΙΚΑΡΟΣ», το γλυπτό – φάλαινα «Ευδοκία», αλλά και το εντυπωσιακό, πολύχρωμο ψηφιδωτό παγκάκι, το οποίο προστέθηκε πρόσφατα και απεικονίζει μία μικρή ακτή με κοχύλια. Χωρίς αμφιβολία η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου έδωσε μια σημαντική «ανάσα» στο δημόσιο χώρο και λειτούργησε προσθετικά στην εικόνα της πόλης. Πλέον είναι ένα σημείο αναφοράς, το οποίο όλοι αγαπάμε να επισκεπτόμαστε.

Credits Φωτογραφίας: Always Ayia Napa