«Μας… τα είπανε αλλιώς στο Xenion»

Ο θεατρικός όμιλος του Xenion High School παρουσιάζει φέτος την παιδική θεατρική παράσταση «Μια φορά κι ένα καιρό… μας τα είπανε αλλιώς…». To έργο απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας, αλλά και όσους διατηρούν την παιδικότητά τους. 

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του σχολείου έχουν πραγματοποιηθεί ήδη τέσσερις πρωινές παραστάσεις για μαθητές Δημοτικών Σχολείων της επαρχίας Αμμοχώστου, οι οποίες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και απέσπασαν ενθουσιώδη σχόλια. Το ευρύτερο κοινό της περιοχής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παράσταση το Σάββατο και την Κυριακή, 22 και 23 Φεβρουαρίου 2020, στις 4.30μμ στο Αμφιθέατρο Xenion. 

Μέσα από την παράστασΗ δίνεται η δυνατότητα σε μικρά και μεγάλα παιδιά να ανατρέψουν την εικόνα που δίνουν τα κλασικά παραμύθια για τον λύκο, αφού επί σκηνής θα ανατραπούν στερεότυπα και προκαταλήψεις σχετικά με το «τέρας των παραμυθιών». Τελικά, ο λύκος δεν παρουσιάζεται άπληστος, τερατώδης και τρομακτικός, ενώ παράλληλα δίνεται έμφαση σε συγκεκριμένα θέματα που άπτονται του καιρού μας, όπως ο ρατσισμός, οι προκαταλήψεις, ο σχολικός εκφοβισμός και η περιβαλλοντική κρίση, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό των θεατών, μικρών και μεγάλων. Πολλά στοιχεία παραμυθιού ζωντανεύουν στην παράσταση με χρώματα, εικόνες, μουσικές και λέξεις μέσα από μια μαεστρική περιδιάβαση σε σύγχρονα και κλασικά παραμύθια. Στον θεατρικό όμιλο συμμετέχουν πενήντα μαθητές του σχολείου, από την πρώτη μέχρι και την εβδόμη τάξη, οι οποίοι επί σκηνής ερμηνεύουν, χορεύουν και τραγουδούν ενώ έχουν παράλληλα αναλάβει τα σκηνικά και το μακιγιάζ των ηθοποιών. 

Την παράσταση στηρίζουν: ο Δήμος Παραλιμνίου, το Politia FM,  το τυπογραφείο Καρυάτις, η κυρία Ιωάννα Ιωάννου (Nel Tempo Unisex Hair & Beauty Salon, Παραλίμνι), η κυρία Τζίνα Μανώλη Πολυβίου (ανθοπωλείο A&P Flowers, Δερύνεια), η κυρία Μαρκέλλα Κουτσόφτα (μακιγιάζ) και οι κυρίες Κάτια Ανδρέου και Ελισάβετ Στρατηγάκη (επιδιορθώσεις ρούχων). 

Είσοδος: €5 ενήλικες, €2 παιδιά 

Τα έσοδα από τα εισιτήρια εισόδου θα δοθούν στο Ίδρυμα Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου.

Σκηνοθεσία-Συγγραφή κειμένου-Κοστούμια: Σοφία Τσαντήλα-Φυλακτού, Μαργαρίτα Προύντζου, Σκεύη Κυριάκου, Γαλάτεια Περικλέους
Σκηνικά: Σοφία Τσαντήλα-Φυλακτού, Ευανθία Αρέστη
Χορογραφίες: Ελένη Κούτσιου
Ήχος-φωτισμός: Ιβάν Κοβαλένκο
Διεύθυνση ορχήστρας: Αγγέλικα Σταυρινού
Επιμέλεια έντυπου υλικού: Κατερίνα Γερασίμου