Μαντέψτε πού μπορεί να έκρυψε ένας τύπος 52 ζωντανά ερπετά για να τα εισαγάγει στις ΗΠΑ

Πολλά έχουν δει τα μάτια μας, μ’ αυτό μάς φέρνει τρόμο.

Μερικές φορές αναρωτιέσαι μέχρι πού μπορεί να φτάσει η εφευρετικότητα κάποιου ανθρώπου. Βέβαια, είναι και το άλλο που λέει ότι η ανάγκη τέχνας κατεργάζεται. Εν τοιαύτη περιπτώσει βέβαια, η ευρηματικότητα ενός τύπου ξεπέρασε κάθε όριο. Ένας 30χρονος, λοιπόν, που έκανε εμπόριο -λαθρεμπόριο για να είμαστε πιο ακριβείς- εξωτικών ειδών έκρυψε στο παντελόνι του φίδια και κερασφόρες σαύρες για να μπορέσει να τα περάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όταν ο 30χρονος Αμερικανός έφτασε στα τέλη Φεβρουαρίου στα σύνορα με το Μεξικό, κοντά στο Σαν Ντιέγκο, οι τελωνειακοί ανακάλυψαν επάνω του συνολικά 52 ζωντανά ερπετά. Είναι άγνωστο αν κάποια «ύποπτη» κίνηση κάτω από τα ρούχα του τράβηξε την προσοχή των τελωνειακών που του ζήτησαν να σταθεί στην άκρη για να τον ψάξουν.

Ο λαθρέμπορος είχε κλείσει τα ερπετά – εννέα φίδια και 43 κερασφόρες σαύρες – σε πλαστικά σακουλάκια και τα είχε κρύψει «κάτω από τη ζακέτα του, στις τσέπες του παντελονιού του και στο ύψος του καβάλου», εξήγησαν οι τελωνειακές αρχές των ΗΠΑ.

«Οι λαθρέμποροι είναι έτοιμοι να δοκιμάσουν οποιαδήποτε μέθοδο για να εισαγάγουν τα προϊόντα τους – στην περίπτωση αυτή επρόκειτο για ζωντανά ερπετά», σχολίασε ο Σίντνεϊ Ακλ, στέλεχος της τελωνειακής υπηρεσίας του Σαν Ντιέγκο.

Τα ζώα, ορισμένα εκ των οποίων ανήκουν σε απειλούμενα είδη, παρακολουθούνται από κτηνίατρους. Ο 30χρονος λαθρέμπορος τελικά συνελήφθη.

smuggled-reptiles-san-diego-horned-lizards-022522.jpg

Πηγή city.sigmalive.com

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news