Μέγκαν Μαρκλ: Ο Χάρι με βοήθησε στο χειρότερο σημείο μου – Με έχουν πει παρανοϊκή και υστερική

«Το να αποκαλείς κάποιον “τρελό” απορρίπτει εντελώς την εμπειρία του και ελαχιστοποιεί αυτό που νιώθει»

Η Μέγκαν Μαρκλ μίλησε στο πέμπτο επεισόδιο του podcast Archetypes με τίτλο «η αποκωδικοποίηση της τρέλας» και ευχαρίστησε δημόσια τον σύζυγο της πρίγκηπα Χάρι για τη στήριξη που έλαβε σε μια δύσκολη φάση της ζωής της. Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι ορισμένοι άνθρωποι της επιτέθηκαν, με χαρακτηρισμούς όπως «παρανοϊκή» και «υστερική».

Σύμφωνα με τη nypost.com, η Δούκισσα του Σάσεξ συνομίλησε με τις ηθοποιούς Constance Wu, Jenny Slate και Deepika Padukone για όσους τις αποκαλούν «τρελές». «Σηκώστε το χέρι αν σας έχουν αποκαλέσει ποτέ τρελή ή υστερική, ή τι θα λέγατε για παλαβές, παρανοϊκές, εκτός εαυτού, εντελώς παράλογες», ρώτησε τις τρεις γυναίκες.

«Εντάξει, καταλάβατε την ουσία. Αν ήμασταν όλες στο ίδιο δωμάτιο και μπορούσαμε να βλέπουμε η μία την άλλη, νομίζω ότι θα ήταν πολύ εύκολο να δούμε πόσες από εμάς έχουν σηκώσει το χέρι ψηλά. Παρεμπιπτόντως, κι εγώ», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Έπειτα, τόνισε ότι η λέξη «τρελή» χρησιμοποιείται ξεδιάντροπα «τόσο άνετα» και μίλησε για τη «ζημιά που έχει προκαλέσει στην κοινωνία και στις γυναίκες, ειλικρινά παντού». «Από σχέσεις μέχρι οικογένειες που διαλύονται, καριέρες και ονόματα που καταστρέφονται», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι στο «χειρότερο σημείο» της ο σύζυγός της, πρίγκιπας Χάρι, της βρήκε ψυχολόγο. «Πρέπει να είσαι πραγματικά ειλικρινής σχετικά με το τι είναι αυτό που χρειάζεσαι και να μη φοβάσαι να συμφιλιωθείς μαζί του για να το ζητήσεις», υπογράμμισε.

Επιπλέον, εξήγησε πως υπάρχει ένα «στίγμα γύρω από τη λέξη» και έχει ένα «αποτέλεσμα αποσιώπησης» που πλήττει τις γυναίκες με «πραγματικά προβλήματα ψυχικής υγείας». «Φοβούνται», είπε. «Μένουν σιωπηλές, εσωτερικεύουν τα πάντα και καταπιέζονται για πάρα πολύ καιρό. Το να αποκαλείς κάποιον “τρελό” ή “υστερικό” απορρίπτει εντελώς την εμπειρία του και ελαχιστοποιεί αυτό που νιώθει».

Πηγή: newsbeast.gr