Κλεισμένος στις φυλακές της Λευκωσίας παρουσιαστής του NETFLIX

Ο Ράφαελ Ρόου δέχθηκε χειροπέδες και τον βάλανε πίσω από τα κάγκελα στην Κύπρο.

Ο αδίκως καταδικασμένος Raphael Rowe, ο παρουσιαστής της σειράς του NETFLIX «Inside the World’s Toughest Prisons» έφτασε στην Κύπρο, όπου θα κλείστει για μια εβδομάδα στις κεντρικές φυλακές Λευκωσίας χωρίς δίκη.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος, που κάνει τον γύρο του κόσμου κυριολεκτικά ενώ είναι κλειδωμένος με καταδίκους, συμπεριλαμβανομένων επικίνδυνων εγκληματιών, δημοσίευσε φωτογραφίες από την Κύπρο τις τελευταίες ημέρες, επιβεβαιώνοντας τα πέρσινα δημοσιεύματα ότι θα ερχόταν στο νησί για την επιτυχημένη σειρά ντοκιμαντέρ του NETFLIX.

«Είμαι έτοιμος για αυτό, εσύ;» έγραψε ο Rowe την Τρίτη στα social media.

\

Οι Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας στεγάζουν κάθε είδους καταδικασμένους εγκληματίες, με αδικήματα που κυμαίνονται από αδυναμία πληρωμής χρεών και μικροεγκλήματα μέχρι διάρρηξη και φόνο, ενώ άλλοι κρατούνται προφυλακιστέοι ή ακόμη και σε αναμονή διαδικασίας απέλασης.

Μια πρόταση νομοσχεδίου που συζητείται επί του παρόντος στη Βουλή θα μπορούσε να προσφέρει εργαλεία για την ώθηση των δικαστών να εξετάσουν εναλλακτικές ποινές για ορισμένα εγκλήματα.

Ωστόσο, η επικεφαλής των κεντρικών φυλακών Λευκωσίας Άννα Αριστοτέλους, η οποία έχει περιγραφεί ως προοδευτική στο φάσμα των σωφρονιστικών σωμάτων, φέρεται να είπε ότι ήταν τιμή για τη φυλακή να δέχεται προσφορές από μεγάλες εταιρείες παραγωγής.

Η Αριστοτέλους, η οποία παίρνει τα εύσημα για μια ανθρώπινη προσέγγιση των κρατουμένων, ανέλαβε τη φυλακή μετά από μια σειρά περιστατικών, όπως θάνατοι κρατουμένων και αυτοκτονίες, με ένα νέο σύστημα τα τελευταία χρόνια που εστιάζει σε ένα εναλλακτικό μοντέλο.

Στη φυλακή στεγάζεται επίσης ο πρώτος και μοναδικός καταδικασμένος κατά συρροή δολοφόνος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Νίκος Μεταξάς γνωστός και ως Ορέστης, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες πέντε γυναικών και δύο παιδιών, τα οποία είχαν δηλωθεί αγνοούμενα στις αρχές.

«Το καταλάβατε… άλλος ανελκυστήρας – άλλο ξενοδοχείο – άλλη πόλη!» έγραψε ο δημοσιογράφος το Σαββατοκύριακο δίπλα σε μια φωτογραφία που είχε τραβήξει σε ασανσέρ ξενοδοχείου στον Πρωταρά.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία πέρασε χειροπέδες στον ρεπόρτερ και οδηγήθηκε στη φυλακή αφού πέρασε από μια τακτική συνέντευξη εισαγωγής.

Ο Rowe έλαβε οδηγίες σχετικά με τους κανόνες της φυλακής μαζί με ευκαιρίες όπως να παρακολουθήσει μαθήματα και να συμμετάσχει σε εξωσχολικές δραστηριότητες, να παρακολουθήσει εκδηλώσεις και να μιλήσει με άλλους κρατούμενους.

Η νέα σειρά στο NETFLIX θα προβληθεί το 2022.

Πηγή knews.kathimerini.com.cy

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news