Ιφιγένεια έχω χάλια φωνή, πώς μπορώ να τη βελτιώσω;

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αγαπούν την καλή μουσική και το τραγούδι, αλλά δεν τολμούν να τραγουδήσουν, γιατί θεωρούν πως έχουν χάλια φωνή. Η Vocal Coach Ιφιγένεια Χριστοδούλου τονίζει πως δεν υπάρχουν «κακές» φωνές αλλά μόνο δουλεμένες και αδούλευτες φωνές.

Η Ιφιγένεια Χριστοδούλου, μέσα από την πολύχρονη εμπειρία της στον κλάδο του τραγουδιού και της φωνητικής, δεν στηρίζει καθόλουτον όρο «παράφωνος» ή «άφωνος». Υπάρχουν άτομα τα οποία δεν μπορούν να ακούσουν τις σωστές νότες συνεπώς και να τις τραγουδήσουν. Άρα εδώ έρχεται η γνώση και η εμπειρία ενός επαγγελματία, όπου πρέπει να βοηθήσει όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις φωνητικές τους δεξιότητες, πρώτα να τις οραματιστούν και κατ΄επέκταση, μέσα από τις σωστές τεχνικές, να τραγουδήσουν σωστά.

@iphigenia_ch

Μαθημα με Επαγγελματία Δάσκαλο Βυζαντινής Μουσικής τον κύριο Δανιήλ Πογιατζη @danielpogiatzi !! Η μάθηση δεν σταματά ποτε!! Σε όποια βαθμίδα του συστήματος κι αν βρίσκεσαι!! Η φωνη θελει δουλειά, επανάληψη και ενδυνάμωση, συστηματικοτητα και πειθαρχια. Μπράβο σε όσους βλέπουν το καλο της Φωνητικής τους ανάπτυξης. #newtechnique #iphigeniavocalcoach #iphigeniachristodoulou #foryoupage #fyp #greece💙 #cyprus #teachingteachers

♬ πρωτότυπος ήχος – Vocal Coach Iphigenia C.

Όταν κάποιος πραγματικά αγαπά το τραγούδι πρέπει να ξεκινήσει μαθήματα με έναν επαγγελματία Vocal Coach ο οποίος θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί σωστα. Αλλά πρέπει να έχει υπόψιν του πως θα κοπιάσει αρκετά για να αποκτήσει το καλύτερο δυνατό αποτελέσμα με ή χωρίς ανεπτυγμένη τεχνικά φωνή. Επίσης, πρέπει και ο κατάλληλος coach να δώσει την σωστή έμφαση και να γνωρίζει ή να είναι πρόθυμος να μελετήσει για να βοηθήσει τον μαθητή του σε όποιο επίπεδο κι αν βρίσκεται.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που η Ιφιγένεια κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις τεχνικές δυσκολίες μαθητών της και μέσα από μελέτη να τους βοηθήσει να βρούν την φωνή τους. Μαθητής ο οποίος είχε σοβαρό θέμα μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κατάφερε να τραγουδήσει και να αναπτύξει σωστά την φωνή του. Όταν υπάρχει αγάπη, πειθαρχία και αφοσίωση και από τις δύο πλευρές όλα είναι εφικτά.

@iphigenia_ch

Η αποκορύφωση και η κορώνα στο Εν Λευκό!!! Πιο περήφανη που δεν πάει άλλο. Μπράβο @Anastasia Costantini #iphigeniavocalcoach #iphigeniachristodoulou #greece #cyprus #enlefko #ενλευκω #μποφιλιουνατασσα #mpofiliou #mpes #ελλαδα🇬🇷 #vocaltechnique #new_trending #newtechnique #viral

♬ πρωτότυπος ήχος – Vocal Coach Iphigenia C.

Οι εξειδικευμένες τεχνικές της Ιφιγένειας βοηθούν τον μαθητή ή σπουδαστή που ασχολείται με το τραγούδι ή μονο με την φωνή του, να αποκτήσει σταθερές βάσεις για να μην αναπτύξει στην πορεία οποιασδήποτε μορφής πρόβλημα. Η Ιφιγένεια στηρίζει μαθητές που ασχολούνται με την υποκριτική, παρουσιαστές, ομιλητές, δασκάλους, άλλους επαγγελματίες αλλά και ερασιτεχνες. Αν δεν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα που να χρήζει άμεσης βοήθειας, μπορεί άμεσα να τους βοηθήσει να το ξεπεράσουν, να το διορθώσουν, να δυναμώσουν και να γνωρίζουν στην πορεια πως να το αντιμετωπίσουν σωστα. Μέσα από την εμπειρία της μπορεί να αναγνωρίσει το κάθε φωνητικό θέμα υγείας που μπορεί να προκύψει και αντιμετωπίζοντας το ανάλογα μαζί με τις συνεργασίες που έχει με διάφορους ιατρούς και επαγγελματίες υγείας, γύρω από τα θέματα της φωνής.

@iphigenia_ch

Ποια είναι η σχέση μου με αυτό το κορίτσι? Λοιπόν.. από 8 χρόνων Φωνητική μαζί.. μέχρι και σήμερα.. μανα και κορη.. μελλοντική μου κουμπάρα.. πρέπει να γράψω κάτι άλλο? Ο έρωτας ο γητευτής το τραγούδι του αγαπημενου μου μέντορα και δασκάλου @Costas Cacoyannis καλή ακρόαση!! #iphigeniachristodoulou #iphigeniavocalcoach #vocalcoach #momanddaughter #studentandteacher #studentandteacherrelationship #cyprus #mpes @elenimavroudi19 λαβ γιου ❤️

♬ πρωτότυπος ήχος – Vocal Coach Iphigenia C.

Αυτό που λέει στους μαθητές της όταν πάρουν το πτυχίο φωνητική τους, είναι ένας μεγάλος και σημαντικός κανόνας στο τραγούδι. Αν αγαπάς την φωνή σου συνεχίζεις να την στηρίζεις και να την γεμίζεις με γνώσεις. Συνεχίζεις τα μαθήματα σου γιατί όταν σταματήσεις να δυναμωνεις τη φωνή, απλά σταματάς την άνοδο και την επιτυχία σου. Πολλοί επετυχημένοι γνωστοί τραγουδιστές κάνουν μαθήματα φωνητικής για να μπορούν να ανταπεξελθουν σωστά σε κάθε τους εμφάνιση. Μερικά παραδείγματα καλλιτεχνών είναι η Celine Dion, Alicia Keys, Άννα Βισση, Κωνσταντίνος Αργυρος.

Στόχος της Ιφιγένειας είναι να διδάξει και να βοηθήσει όσο πιο πολλούς σπουδαστές μπορεί με τις τεχνικές της στη φωνητική. Επισης, διδάσκει τις τεχνικές αυτές και σε άλλους Vocal Coaches άλλων ειδών μουσικής, οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν πρώτα τον εαυτό τους να δυναμώσει φωνητικά και έπειτα να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στους δικούς τους μαθητές.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Facebook: Voice and Performance Studio by Iphigenia 

Instagram: iphigenia_ch

TikTok: iphigenia_ch