Ισλανδία: Έκρηξη ηφαιστείου ξανά κοντά στο Ρέικιαβικ

Η ρωγμή, απ΄όπου είναι ορατή η λάβα που βγαίνει από το ηφαίστειο στις φωτογραφίες βρίσκεται σχεδόν 40 χλμ. από το Ρέικιαβικ.

Μια ηφαιστειακή έκρηξη άρχισε εκ νέου στο βουνό Φάγκρανταλσφιαλ, στη νοτιοδυτική Ισλανδία και κοντά στο Ρέικιαβικ, όπου είχε σημειωθεί επίσης πέρυσι, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Ισλανδικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο.

Εικόνες και βίντεο που δημοσιεύθηκαν από το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RUV δείχνουν λάβα και καπνό να εκτοξεύεται από μια ρωγμή στο έδαφος.

Η ρωγμή, απ΄όπου μπορεί να είναι ορατή η λάβα που βγαίνει από το ηφαίστειο στις φωτογραφίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης, βρίσκεται σχεδόν 40 χιλιόμετρα από το Ρέικιαβικ, κοντά στην τοποθεσία του όρους Φάγκρανταλσφιαλ, όπου ένα ηφαίστειο είχε εκραγεί το 2021.

Η χερσόνησος του Ρέικιανες είναι ένα ηφαιστειακό και σεισμικό σημείο νοτιοδυτικά του Ρέικιαβικ. Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, συντριβάνια λάβας εξερράγησαν από μια ρωγμή μήκους 500-750 μέτρων.

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή συνεχίστηκε μέχρι τον Σεπτέμβριο, παρακινώντας χιλιάδες Ισλανδούς και τουρίστες να επισκεφθούν το μέρος.

huffingtonpost.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news