Θηλυκοί ηγέτες που άλλαξαν τον κόσμο το 2020

Οι ηγέτες γένους θηλυκού φαίνεται ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο αυτήν την χρονιά στην εξέλιξη του πλανήτη, καθώς με τις αποφάσεις τους κατάφεραν να αλλάξουν πολλα και να μείνουν στην ιστορία.

Αυτές οι γυναίκες, έκαναν τον κόσμο κάπως καλύτερο για να ζεις και σίγουρα αποτελούν πηγή έμπνευσης, δείχνοντας στις υπόλοιπες γυναίκες την δύναμη που κρύβουν μέσα τους και το πόσο υπερ-αρκετές είναι για να διεκδικήσουν για όσα θέλουν.

Οι κυρίες για τις οποίες θα διαβάσεις παρακάτω, ήταν κάποιες από τις πιο σπουδαίες προσωπικότητες του έτους που μας χαιρεταί και αξίζει να γνωρίζεις το έργο τους.

Jacinda Ardern, Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας

Η ίδια παρείχε στην χώρα της ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ενώ έχει και το προοδευτικό επιτελείο συνεργατών στην ιστορία της Νέας Ζηλανδία, καθώς αποτελείται από αρκετές γυναίκες, άτομα της LGBTQ κοινότητας, αλλά και από ανθρώπους από τις φυλές των Μαορί και Πασίφικα. Κάπως έτσι, η Arderm αποφασίζει να δείξει στον κόσμο πόσο σημαντική είναι η πολυφωνία σε μια κοινωνία και πόσο καλύτερα την βοηθά να λειτουργεί.

Kamala Harris, Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Τα λόγια είναι περιττά για μια από τις πιο πολυσυζητημένες γυναίκες αυτής της χρονιάς. Εξελέγη αντριπρόεδρος στο πλευρό του νέου προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, αποτελώντας την πρώτη γυναίκα ινδιάνικης-αμερικανικής καταγωγής που λαμβάνει αυτό το αξίωμα στην ιστορία της χώρας της. Όσο για την καριέρα της, είναι αρκετά αξιόλογη, ενώ όλοι περιμένουν να δουν την δουλειά της, στη νέα της θέση.

Klementyna Suchanow, Συγγραφέας και πολιτική ακτιβίστρια στην Πολωνία

Τον Οκτώβριο του 2020 ξέσπασε χάος στην Πολωνία μετά από την απόφαση της κυβέρνησης να θεωρεί παράνομες τις εκτρώσεις. Πλήθος κόσμου συμμετείχε σε χιλιάδες διαδηλώσεις στο πλευρό των γυναικών για ένα αυτονόητο δικαίωμα τους. Η Klementyna Suchanow ήταν αυτή που οργάνωσε το κίνημα All-Poland Women’s Strike και έβγαλε τις γυναίκες της χώρας της στους δρόμους, για να παλέψουν για όσα τους ανήκουν. Μάλιστα το κίνημα τους μεγαλώνει και η ίδια λέει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, αν δεν κερδίσουν οι γυναίκες.

Sanna Marin, Πρωθυπουργός της Φινλανδίας

Πέρα από όλα τα άλλα κατορθώματα της, η νεαρή Marin προσπαθεί να αλλάξει τον νόμο Trans Act, ο οποίος αφορά τους trans ανθρώπους και ουσιαστικά τους βάζει να ακολουθήσουν μια σειρά ψυχολογικών και σωματικών εξετάσεων για να αποφασιστεί το φύλο που ανήκουν. Εκείνη όμως, θέλει να αφήσει τους ανθρώπουε να επιλέγουν οι ίδιοι το φύλο τους, χωρίς κανέναν περιορισμό.

Bilkis Dadi, Πολιτική ακτιβίστρια στην Ινδία

Πηγή pink.gr/