Η Ferrari Daytona SP3 έχει τη γοητεία των 60s και τις επιδόσεις του αύριο

Το νέο supercar της Scuderia για τη σειρά Icona είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεσαι.

Το πιο πρόσφατο στολίδι της Scudera για τη σειρά Icona ακούει στο όνομα Ferrari Daytona SP3. Μιλάμε για ένα ultra-limited-edition supercar, το πρωτότυπο του οποίου παρουσιάστηκε σε ένα special event στην πίστα του Mugello. Το εντυπωσιακό όχημα παραπέμπει σχεδιαστικά σε μοντέλα της δεκαετίας του 1960, την ίδια στιγμή που οι επιδόσεις του προκαλούν δέος.

Μιλώντας για επιδόσεις

Όντας εμπνευσμένο από την Daytona του 1967 που κέρδισε στις 24 ώρες του Le Mans, ‘φορά’ μία αναβαθμισμένη έκδοση του 6,5 λίτρων V12 κινητήρα της 812 Superfast, ο οποίος μπορεί να παράγει ιπποδύναμη 828 αλόγων και κάνει το 0-100 σε 2,85”.

Η Ferrari Daytona SP3 έχει τη γοητεία των 60s και τις επιδόσεις του αύριο
ΦΕΡΑΡΙ 3
ΦΕΡΑΡΙ 1

Στο κομμάτι του design

Ολόκληρο το αμάξωμα και το πλαίσιο του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένα από σύνθετα υλικά, κυρίως με ανθρακονήματα. Τα ρυθμιζόμενα πεντάλ και το τιμόνι λειτουργούν παράλληλα με τη χαμηλωμένη θέση του καθίσματος ώστε να προσφέρουν στον οδηγό μία προσαρμοσμένη αγωνιστική εμπειρία, ενώ μια οθόνη 16 ιντσών αντικαθιστά το συμβατικό ταμπλό για να προσφέρει μια πινελιά σύγχρονης τεχνολογίας.

Δυστυχώς, μόνο λίγοι -και πιθανότατα- συλλέκτες θα μπορούν να αγοράσουν την Ferrari Daytona SP3, με την τιμή της (που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη) να εκτιμάται σε ένα 7ψήφιο αριθμό.

Πηγή esquire.com.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news