Η Adidas πούλησε το Reebok για 2,5 δισ. δολάρια

Η Adidas, η οποία εξαγόρασε τη Reebok το 2005 έναντι 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πουλά τώρα τη μάρκα αθλητικών ειδών στον Όμιλο Authentic Brands για 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Reebok θα συμμετάσχει σε μια σειρά από επώνυμες εταιρείες υπό την φροντίδα της Authentic, συμπεριλαμβανομένων των Brooks Brothers και Forever 21. Σύμφωνα με τo The New York Times, αυτή η συμφωνία έρχεται καθώς η Authentic ετοιμάζεται να βγει στη δημοσιότητα.

«Έχουμε θέσει τα βλέμματά μας στο Reebok εδώ και πολλά χρόνια. Η Reebok όχι μόνο κατέχει μια ξεχωριστή θέση στο μυαλό και την καρδιά των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο, αλλά η μάρκα έχει επίσης εκτεταμένη παγκόσμια διανομή», δήλωσε ο Jamie Salter, Διευθύνων Σύμβουλος της Authentic.

Προς το παρόν, η Reebok διαθέτει καταστήματα σε 80 χώρες, με περίπου το 70% των δραστηριοτήτων της να πραγματοποιούνται εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά. Μετά την εξαγορά, η έδρα της μάρκας θα παραμείνει στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Adidas επιθυμεί να ξεφορτωθεί τη Reebok, δεδομένου ότι οι πωλήσεις της μάρκας μειώθηκαν κατά 19% από 1,75 δισεκατομμύρια ευρώ (2,05 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2019 σε 1,41 δισεκατομμύρια ευρώ (1,65 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2020. Η Reebok δεν είναι η μόνη μάρκα που έχει πουλήσει η Adidas , καθώς εντάσσεται στις τάξεις της μάρκας γκολφ TaylorMade και της μάρκας παπουτσιών Rockport, σύμφωνα με τους New York Times.

Φαίνεται ότι η Reebok δεν τα πήγαινε καλά υπό την Adidas από το 2016, όταν ο Kasper Rorsted, Διευθύνων Σύμβουλος της Adidas, δήλωσε: «Για μια δεδομένη χρονική περίοδο, η μάρκα ήταν πιθανότατα ισχυρότερη από τα προϊόντα. Αυτή τη στιγμή, θα υποστήριζα ότι τα προϊόντα μας είναι ισχυρότερα από το εμπορικό σήμα και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα επανασυνδέσουμε τους καταναλωτές μας με το εμπορικό σήμα που έχουμε ».

Όπως αποδεικνύεται, η Adidas δεν κατάφερε να το κάνει αυτό. Ο σούπερ σταρ του μπάσκετ, Shaquille O’Neal, ο οποίος είχε μια σειρά αθλητικών παπουτσιών με τη Reebok το 1992, και πούλησε ένα ποσοστό της δικής του μάρκας στην Authentic το 2015, είπε ότι η πώληση ήταν ένα θετικό βήμα.

[via The New York Times, cover image via ID 165564687 © Yekatseryna Netuk | Dreamstime.com]

Πηγή designtaxi.com