Η πρώτη original σειρά που έφτιαξε ποτέ το Netflix θα φύγει σύντομα από τον κατάλογο!  

Μπορεί πραγματικά να μοιάζει περίεργο, αλλά κι όμως είναι αλήθεια. Το πρώτο ‘Netflix Original’ θα αφαιρεθεί σύντομα από τον κατάλογο της πασίγνωστης συνδρομητικής υπηρεσίας.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο λόγος γίνεται για το Lilyhammer. Πρόκειται για μια νορβηγική-αμερικανική συμπαραγωγή που έκανε πρεμιέρα το 2012 στο Netflix, φιλοδοξώντας να κερδίσει τους λάτρεις του The Sopranos, σε βαθμό που είχε μέχρι και κοινούς ηθοποιούς στο καστ του, όπως τον Steven Van Zandt

Η εν λόγω σειρά ήταν η πρώτη που προωθήθηκε ως αποκλειστικότητα του Netflix, πολύ πριν το μεγάλο μπαμ που έκανε το Stranger Things τέσσερα χρόνια αργότερα. Συνολικά, το σόου είχε τρεις σεζόν, μέχρι που σταμάτησε οριστικά το καλοκαίρι του 2015. Φυσικά, ο λόγος που τώρα θα αποχωρήσει από τον κατάλογο του αμερικανικού Netflix έχει να κάνει με τα δικαιώματα, αφού παρόλο που θεωρητικά μιλάμε για παραγωγή του Netflix, η υπηρεσία είχε συμβόλαιο δέκα χρόνων για την προβολή του.

Το Lilyhammer δεν είναι διαθέσιμο στο ελληνικό Netflix, αλλά προσεχώς και πιο συγκεκριμένα στις 20 Νοεμβρίου θα αποχωρήσει ολοκληρωτικά και από την αμερικανική βερσιόν της υπηρεσίας.

Για την ιστορία, το Lilyhammer ακολουθεί τον πρώην γκάνγκστερ Frank “The Fixer” Tagliano (Steven Van Zandt) που μπαίνει στο ομοσπονδιακό πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και αφήνει πίσω του τους δρόμους της Νέας Υόρκης για τα παγωμένα φιόρδ της Νορβηγίας, ξεκινώντας μια νέα ζωή ανάμεσα στους ντόπιους του Lillehammer.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι και άλλες φορές στο παρελθόν έχουμε δει Netflix Original περιεχόμενο να αφαιρείται εξαιτίας προβλημάτων με τις άδειες χρήσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Marvel Defenders σειρές, όπως τα Daredevil, Luke Cage, Jessica Jones κ.α. που σταμάτησαν να προβάλλονται στην υπηρεσία το Μάρτιο του 2022.

Πηγή: Unboxholics