Η Μαντουμπάλα δεν είναι μόνο τραγούδι του Καζαντζίδη

Η απίστευτη ιστορία της μεγαλύτερης Ινδής σταρ που γεννήθηκε σαν σήμερα.

Tο όνομά της είναι Μουμτάζ Μπεγκούμ Τζεχάν Ντελάβι και είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο σαν την πιο διάσημη Ινδή ηθοποιό. Η μοίρα της θυμίζει Μέριλιν Μονρόε. Την έλεγαν Μαντουμπάλα, μάλιστα το τραγούδι του Καζαντζίδη, η μεγαλύτερή του επιτυχία είναι εμπνευσμένη από το όνομά της.

Η Μαντουμπάλα, παιδί μια φτωχικής οικογένειας, μπαίνει στο χώρο του κινηματογράφου σε ηλικία 9 ετών. Εμφανίστηκε ως παιδί θαύμα σε μερικές ακόμα ταινίες και σύντομα κέρδισε τη φήμη μιας ταλαντούχας και αξιόπιστης ερμηνεύτριας, ενώ παράλληλα συντηρούσε την οικογένειά της. Η ασυνήθιστη ομορφιά και η λυγερή, ψηλή κορμοστασιά της φανέρωναν ότι είχε τη στόφα πρωταγωνίστριας. Ήταν καλλονή και έγινε η πιο διάσημη ηθοποιός της Ινδίας μόλις στα 14 της χρόνια. Το 1949 πρωταγωνιστεί στην εμπορικά επιτυχημένη ταινία Mahal που την μετατρέπει σε πραγματική σταρ.

Η Μαντουμπάλα δεν είναι μόνο τραγούδι του Καζαντζίδη

Η ομορφιά της ήταν εξωτική

Η Μαντουμπάλα έπασχε από μια καρδιακή πάθηση που κρατήθηκε μυστική για πολλά χρόνια παρά κάποιες αόριστες φήμες που κυκλοφορούσαν κατά καιρούς. Θεραπεία δεν υπήρχε, εκείνη την εποχή ούτε είχαν γίνει μεταμοσχεύσεις καρδιάς. Αν και τελικά η ασθένεια της στέρησε πολλά χρόνια ζωής και καριέρας, η Μαντουμπάλα σε όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του ’50 κατόρθωσε να επιτύχει μια αξιοζήλευτη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Γνώρισε τον σύζυγό της Κισόρ Κουμάρ το 1958, όταν αυτός ήταν ήδη παντρεμένος. Μετά το διαζύγιο του και λόγω του ότι εκείνος ήταν ινδουιστής ενώ εκείνη μουσουλμάνα παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο το 1960. Η οικογένεια του άντρα της ποτέ δεν την αποδέχτηκε πραγματικά και το ζευγάρι αν και παρέμεινε παντρεμένο μέχρι τέλους ποτέ δεν γνώρισε την ευτυχία.

Η υγεία της επιδεινώθηκε με τα χρόνια και πριν κλείσει τα 36 της και ενώ είχε προλάβει να κάνει 70 ταινίες.

Πριν πεθάνει, στα 36 της χρόνια, είχε προλάβει να κάνει 70 ταινίες

Μερικές απίθανες λεπτομέρειες για τη ζωή της

Όταν η Μαντουμπάλα ήταν ακόμη βρέφος, ένας σούφι προέβλεψε ότι θα γινόταν πλούσια και διάσημη, αλλά θα πέθαινε νέα και δυστυχισμένη

Ο σκηνοθέτης Μοχάν Σίνα έμαθε στην Μαντουμπάλα να οδηγεί όταν ήταν μόλις 12 ετών.

Ήταν λάτρης των ταινιών του Χόλιγουντ και όταν έμαθε καλά Αγγλικά παρακολουθούσε συχνά Αμερικάνικες ταινίες.

Όταν είχε νεύρα ξεσπούσε σε ανεξέλεγκτα γέλια και χαχανητά.

Επρόκειτο να συμπρωταγωνιστήσει μαζί με τη Ναργκίς στο κλασσικό πλέον φιλμ Pyaasa (1957) αλλά τελικά οι ρόλοι πήγαν στις Μάλα Σίνα και Ουαχίντα Ρεμάν, που έτσι καταξιώθηκαν ως πρωταγωνίστριες.

Το τραγούδι Μαντουμπάλα του Στέλιου Καζαντζίδη γραμμένο πάνω σε ινδική μελωδία εμπνεύστηκε από την διάσημη πρωταγωνίστρια και υπήρξε κορυφαία επιτυχία με πωλήσεις ρεκόρ.

Πηγή: womantoc.gr