Εργο του Φρανς Χαλς αξίας 15 εκατ. εκλάπη για τρίτη φορά

Το έργο του Φρανς Χαλς «Δύο γελαστά αγόρια με κύπελλο μπύρας» (1626-27) εκλάπη για τρίτη φορά από ένα μικρό μουσείο στην πόλη Λέερνταμ, που βρίσκεται κοντά στην Ουτρέχτη.

Σύμφωνα με την ολλανδική αστυνομία η κλοπή έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης 26 Αυγούστου.

Οι ληστές παραβίασαν την πίσω πόρτα του Μουσείου Hofje van Aerden -το οποίο παραμένει κλειστό λόγω πανδημίας- ενεργοποιώντας τον συναγερμό και έκλεψαν τον πίνακα (68 x 56, 5 εκατ.), αλλά όταν έφτασε η αστυνομία είχαν ήδη διαφύγει. 

Ο πίνακας, η αξία του οποίου εκτιμάται σε 15 εκατ. ευρώ, εκλάπη πρώτη φορά το 1988 μαζί με ένα έργο του Γιάκομπ φαν Ράουσντελ. Αμφότερα ανακτήθηκαν μετά από τρία χρόνια. Τα ίδια έργα εκλάπησαν ξανά το 2011 και βρέθηκαν μετά από έξι μήνες.

Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης η ασφάλεια στο μουσείο ενισχύθηκε μετά τη δεύτερη κλοπή, ενώ τα έργα μεγάλης αξίας ήταν επισκέψιμα για το κοινό μόνο υπό την επίβλεψη του προσωπικού. 

Εργο του Φρανς Χαλς αξίας 15 εκατ. εκλάπη για τρίτη φορά από μουσείο στην

Ο Φρανς Χαλς (1582 – 1666) είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Χρυσής Εποχής της ολλανδικής ζωγραφικής και διάσημος για τις προσωπογραφίες του.

Η αστυνομία δήλωσε ότι θα απευθυνθεί σε ειδικούς ερευνητές που ασχολούνται με τις κλοπές έργων τέχνης και θα ελέγξει τις κάμερες κλειστού κυκλώματος.

Ο ειδικός ντετέκτιβ Άρθουρ Μπραντ εκτιμά ότι πρόκειται για «κλοπή κατά παραγγελία».

Πηγή huffingtonpost.gr/