Επτά χρόνια από το θάνατο του Γλάυκου Κληρίδη

Επτά χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κλήριδη.

Με ανάρτηση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε πως «επτά χρόνια από την απώλεια του Γλαύκου Κληρίδη και η ιστορία αναγνωρίζει και τιμά τον ηγέτη που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην πορεία του τόπου. Θυμόμαστε την ανιδιοτέλεια, την ανδρεία, την σοφία και τον πατριωτισμό του ανδρός που αξιώθηκε να προσφέρει στον τόπο μας στις πιο κρίσιμες στιγμές του».

Επτά χρόνια από την απώλεια του Γλαύκου Κληρίδη και η ιστορία αναγνωρίζει και τιμά τον ηγέτη που άφησε ανεξίτηλο το…

Κούσιος: Κρίσιμο να θυμόμαστε τις διδαχές του

Σήμερα που η Τουρκία απειλεί ξανά με περαιτέρω επέκταση στη θάλασσα και στο έδαφος της χώρας μας, την ώρα που εισβάλλει ξανά στην Αμμόχωστο παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου και υπονομεύοντας τις προσπάθειες του ΓΓ των ΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών, είναι κρίσιμο να θυμόμαστε τα όσα μας δίδαξε με το έργο του ο Γλαύκος Κληρίδης, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Ι. Κούσιος για το 7ο Ετήσιο Μνημόσυνο Γλαύκου Κληρίδη.

«Επτά χρόνια μετά την απώλεια του Γλαύκου Κληρίδη, η Ιστορία δικαιώνει κάθε μέρα τον άνθρωπο που άσκησε την πολιτική με ανιδιοτέλεια και πατριωτισμό. Τον άνθρωπο, του οποίου η γενναιότητα και η σοφία αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη», αναφέρει ο κ. Κούσιος.

Σημειώνει ότι ο Γλαύκος Κληρίδης, «καταξιωμένος από την Ιστορία και με καθολική αναγνώριση από τους πολίτες της χώρας μας, και όχι μόνο, αποτελεί το πρότυπο που πολίτη, του πολιτικού, του ανθρώπου».

Αναγνωρίζουμε, προσθέτει, και τιμούμε τη μνήμη του ηγέτη που με τη διορατικότητα του άφησε ανεξίτηλο στίγμα στις αποφάσεις που καθόρισαν την πορεία μας από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι τον θάνατο του.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρεται περαιτέρω, ότι «ξεχωρίζουμε, ανάμεσα στις πολλές μεγάλες προσπάθειες και τα επιτεύγματα του (Γ. Κληρίδη), το έργο της ανασυγκρότησης της χώρας μας στις φοβερές ώρες μετά το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη εισβολή, τον αγώνα για ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τον μεγάλο, διαρκή και επίμονο του αγώνα για επίλυση του Κυπριακού με τρόπο που θα επανενώνει την πατρίδα και θα επαναφέρει την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία στη χώρα».

Σήμερα, τονίζει περαιτέρω, «που η Τουρκία απειλεί ξανά με περαιτέρω επέκταση στη θάλασσα και στο έδαφος της χώρας μας, την ώρα που εισβάλλει ξανά στην Αμμόχωστο παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου και υπονομεύοντας τις προσπάθειες του ΓΓ των ΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών, είναι κρίσιμο να θυμόμαστε τα όσα μας δίδαξε με το έργο του».

Ο Γλαύκος Κληρίδης, «ποτέ μα ποτέ, δεν απέδρασε από τις ευθύνες του. Τόλμησε πολλές φορές αγόγγυστα να σηκώσει στους ώμους του ευθύνες άλλων, ευθύνες που δεν του αναλογούσαν. Αντίκρισε τον θάνατο κατάματα, χωρίς υπεκφυγές», επισημαίνει.

Τέλος, ο κ. Κούσιος αναφέρει ότι ο Γλαύκος Κληρίδης, έφυγε από τον κόσμο με πλήρη αξιοπρέπεια. Με μια βαθιά αξιοθαύμαστη πνευματική ενάργεια, με μια εκπληκτική ψυχική γαλήνη και μια μεγαλειώδη ανθρώπινη αρχοντιά.

 «Τιμούμε την μνήμη του, το έργο του και τις παρακαταθήκες του. Η Ιστορία και όλοι εμείς θα κρατήσουμε αιώνια τη μνήμη του», καταλήγει.

Αβέρωφ: Η παρακαταθήκη του πυξίδα

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μίλησε για τον Γλάυκο Κληρίδη ως «τιμιότερο και αγιότερο για τον πολιτικό μας πατέρα, η πατρίδα».

Τιμιότερο και αγιότερο για τον πολιτικό μας πατέρα, η πατρίδα. Η παρακαταθήκη του πυξίδα. Είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες…

Πηγή philenews.com/