Επτάχρονο κορίτσι που γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα στο αριστερό της χέρι ονειρεύεται να γίνει επαγγελματίας γυμνάστρια – Και αρνείται να χρησιμοποιήσει προσθετική

Το πάθος της Μίλι για την γυμναστική την οδηγεί να ξεπερνάει κάθε εμπόδιο μέχρι να φτάσει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ένα επτάχρονο κορίτσι που γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα στο αριστερό της χέρι ονειρεύεται να γίνει επαγγελματίας γυμνάστρια και αρνείται να χρησιμοποιήσει προσθετικά μέλη. Η Μίλι Σινότ έχει συμβραχυδακτυλία, μια συγγενή πάθηση που προκαλεί ασυνήθιστα κοντά δάχτυλα. Η διαφορά της στο άνω άκρο σημαίνει ότι έχει αντίχειρα, αλλά δεν έχει παλάμη ή δάχτυλα στο αριστερό της χέρι.

“Ερωτεύτηκε” τη γυμναστική σε ηλικία τριών ετών και ανέβηκε τις βαθμίδες με τον ίδιο ρυθμό με τους υπόλοιπους μαθητές. Η Mίλι αρνείται να χρησιμοποιήσει προσθετικό άκρο και μπορεί ακόμη και να κάνει τροχούς και μπάρες χωρίς βοήθεια.

Επτάχρονο κορίτσι που γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα στο αριστερό της χέρι ονειρεύεται να γίνει επαγγελματίας γυμνάστρια - Και αρνείται να χρησιμοποιήσει προσθετική

Είναι η μόνη μαθήτρια στην ομάδα της με αναπηρία και είναι “περήφανη” που είναι διαφορετική. Ονειρεύεται να γίνει παραολυμπιονίκης! “Δεν έχει ασκηθεί ποτέ πίεση πάνω της να κάνει περισσότερα ή να πετύχει περισσότερα, είναι απλώς αυτό που θέλει να κάνει. Είναι στο δρόμο της και πάντα τους εκπλήσσει όλους”, δήλωσε η μητέρα της που βοηθάει το κορίτσι στην εξέλιξη του. Η μικρή Μίλι αποκαλεί το αριστερό της χέρι ως ”αντίχειρα” και είναι πραγματικά περήφανη γι’ αυτό, ενώ κάνει αστεία με αυτό όλη την ώρα. Οι γιατροί εντόπισαν τη διαφορά των άκρων όταν η Mίλι γεννήθηκε στο Νοσοκομείο Lister του Stevenage στις 11 Σεπτεμβρίου 2015. Πήρε το πρώτο της προσθετικό μέλος από το νοσοκομείο Stanmore στο Royal Orthopedic Hospital, όταν ήταν δυόμισι ετών για να τη βοηθήσει να οδηγήσει το σκούτερ της.

Όταν ήταν τριών ετών, η Μίλι ήθελε να ξεκινήσει γυμναστική και ξεκίνησε στη νεότερη ομάδα, κάνοντας ακροβατικά και τούμπες. Έλαβε ένα νέο προσθετικό χέρι για να τη βοηθήσει στις ράβδους στο μάθημα γυμναστικής της, αλλά αποφάσισε να μην το κάνει. “Της πήραν ένα προσθετικό για γυμναστική που ήταν πολύ καλό, αλλά της πήρε πολύ χρόνο για να μάθει τι χρειαζόταν”, είπε η μητέρα της. “Το δοκίμασε για λίγο, αλλά το βρήκε πιο εύκολο χωρίς αυτό”. Η Μίλι εντάχθηκε σε μεγαλύτερη ομάδα το 2021 για να δοκιμάσει διαφορετικό εξοπλισμό, όπου ανέβηκε τέσσερις βαθμούς σε διάστημα δύο ετών. Η μητέρα της. Κάθριν Σινότ, είπε: “Είναι τόσο δυνατό πάθος της και τώρα το κάνει συνεχώς¨.

Η 7χρονη Μίλι κέρδισε σε έναν διαγωνισμό του συλλόγου της, όπου αγωνιζόταν με άλλα τριάντα κορίτσια και αυτή η νίκη την έκανε ακόμα πιο αποφασισμένη να πάει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, αλλά εκείνη και η μητέρα της συγκλονίστηκαν όταν ανακάλυψαν ότι η γυμναστική δεν είναι στους Αγώνες. Η κα Σινότ είπε: “Η Μίλι θέλει πάντα να το κάνει όσο καλύτερα μπορεί και να στοχεύει όσο πιο ψηλά μπορεί. Το υψηλότερο που μπορεί να κάνει είναι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες και εκεί θέλει να πάει”. Οι γονείς της επικοινώνησαν με τη British Gymnastics για να ξεκινήσουν μια εκστρατεία για να γίνει η γυμναστική παραολυμπιακό άθλημα.

Έχουν, φυσικά, την υποστήριξη από τη φιλανθρωπική οργάνωση REACH που βοηθά παιδιά με διαφορές στα άνω άκρα. Έχουν, επίσης, έρθει σε επαφή με την Ομάδα Εργασίας Para Gymnastics και την Ομοσπονδία Διεθνούς Γυμναστικής που χρειάζεται κάθε χώρα να έχει μια ομάδα γυμναστικής για να γίνει Παραολυμπιακό άθλημα.

Πηγή: womantoc.gr