Εντυπωσιακές εικόνες από τη μετανάστευση εκατομμυρίων κόκκινων καβουριών

Τα πελώρια καβούρια «κοκκίνησαν» τους δρόμους του Νησιού των Χριστουγέννων στο μεγάλο ταξίδι τους από τα δάση προς τον ωκεανό.

Αν και πραγματοποιείται κάθε χρόνο, το ταξίδι μετανάστευσης των κόκκινων καβουριών από τα δάση του Νησιού των Χριστουγέννων στον ωκεανό παραμένει θεαματικό.

Τα πελώρια αυτά κόκκινα καβούρια κατευθύνονται μαζικά προς τον ωκεανό για να αφήσουν τα αυγά τους.

Και οι κάτοικοι του νησιού γίνονται σύμμαχοι στο αναπαραγωγικό τους καθήκον, απομακρύνοντας τα εμπόδια στους δρόμους και φτιάχνοντας γέφυρες για τη διευκόλυνση των καβουριών.

kokkina-kavouria-metanastefsi_2_city.jpg
ΦΩΤΟ: Parks Australia
kokkina-kavouria-metanastefsi_5_ci.2e16d0ba.fill-600x450.jpgΑκόμη και ο Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, o έμπειρος φυσιοδίφης και φυσικός ιστορικός που έχει δει άπειρα θεάματα σε μια καριέρα δεκαετιών, έχει χαρακτηρίσει τo θέαμα ως ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα της ζωής του.

kokkina-kavouria-metanastefsi_city.jpg
ΦΩΤΟ: Parks AustraliaΤα καρκινοειδή μαλακόστρακα, κατά τη διάρκεια της ενδημικής μετακίνησής τους, βρίσκονται παντού: σε αυλές, γέφυρες, εισόδους σπιτιών και επιχειρήσεων.

kokkina-kavouria-metanastefsi_3_city.jpg
ΦΩΤΟ: Parks AustraliaΣυνήθως, η πρώτη βροχόπτωση της περιόδου, τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου, σηματοδοτεί την έναρξη της μετανάστευσης.

red-crabs-migration.jpg
250775510_10158549676401713_2766186429663358983_n.jpg
kokkina-kavouria-metanastefsi_7_city.jpg
ΦΩΤΟ: NYPost
kokkina-kavouria-metanastefsi_4_city.jpg

ΦΩΤΟ: NYPost

Πηγή: Lifo

Πηγή city.sigmalive.com

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news