Εγκαίνια Δημοτικού Πάρκου «Μίκης Θεοδωράκης» στον Συνοικισμό Αυτοστέγασης Δερύνειας

Τελέστηκαν την Παρασκευή 4.11.2022 τα εγκαίνια του Δημοτικού Πάρκου «Μίκης Θεοδωράκης» στον Συνοικισμό Αυτοστέγασης Δερύνειας από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Δερύνειας ανέφερε ότι στις βασικές προτεραιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου Δερύνειας είναι η δημιουργία πάρκων, χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας. Οι διαδικασίες για τη δημιουργία του πάρκου γύρω από την εκκλησία του Αποστόλου Βαρνάβα, άρχισαν πριν 10 χρόνια με τη συμβολή του Υπουργείου Εσωτερικών και τη συνεχή στήριξη της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου, για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των κατοίκων – προσφύγων
και όχι μόνο, αλλά και της περιοχής γενικότερα.
Θεωρούμε συνέχισε ο Δήμαρχος Δερύνειας, ότι με αυτό το μικρό αλλά σημαντικό έργο ο στόχος μας επετεύχθη, αφού το συγκεκριμένο πάρκο κατακλύζεται καθημερινά από παιδιά και ενήλικες που θέλουν να ψυχαγωγηθούν, να γυμναστούν αλλά και να ξεκουραστούν.
Η Πρόεδρος της Βουλής εξήρε τον ρόλο της τοπικής αρχής στην προώθηση κοινωνικών έργων και την εκτέλεση τους με εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια και συνεχάρη τον ακριτικό Δήμο Δερύνειας για την απόφαση του να τιμήσει τον καταξιωμένο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, δίνοντας το όνομα του στο Δημοτικό Πάρκο.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε χορούς από το Παιδικό Χορευτικό Συγκρότημα «Δρυμιό» Δήμου Δερύνειας και τραγούδια από τη Δημοτική Χορωδία Δερύνειας σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.