Είναι ο Joaquin Phoenix μέλος αίρεσης;

Για περισσότερο από μια δεκαετία ο ηθοποιός ήταν μέλος των «Παιδιών του Θεού».

Γεννημένος στο Πουέρτο Ρίκο και μεγαλωμένος στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Joaquin Phoenix πέρασε από πολλές δυσκολίες μέχρι να καταλήξει στο Λος Άντζελες. Και μπορεί τελικά να αναγνωρίστηκε το ταλέντο από τους κριτικούς του χώρου, ωστόσο ο δρόμος του δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.

Η μητέρα του πριν πολλά χρόνια έκανε ένα ωτοστόπ στην Καλιφόρνια και έτσι ξεκίνησε ο έρωτας με τον πατέρα του. Το ζευγάρι έκανε 5 παιδιά τους: River, Rain, Liberty, Summer και Joaquin. Σε πολύ μικρή ηλικία και οι 5 εντάχθηκαν στα «Παιδιά του Θεού», γνωστά ως «The Family International», όπου πιστεύουν στη σωτηρία, την πνευματική μεταρρύθμιση και την αποκάλυψη ενός αντί-Χριστού.

Μέσα στους κύκλους της συγκεκριμένης αίρεσης ο Joaquin έζησε για παραπάνω από μια δεκαετία. Μάλιστα η οικογένεια του ταξίδευε σε όλη τη Νότια Αμερική ως ιεραπόστολοι για τα «Παιδιά του Θεού». Αλλά γύρω στο 1974, τα πράγματα άρχισαν να γίνονται λίγο… περίεργα. «Τα Παιδιά του Θεού» εφάρμοσαν μια μορφή κηρύγματος του Ευαγγελίου που ονομάζεται «Flirty fishing». Τα μέλη του εν λόγω κηρύγματος οι «ψαράδες» προσπαθούσαν να πείσουν τους άντρες να ενταχθούν στην κοινότητα και να συνεισφέρουν μια φιλανθρωπική δωρεά μέσω της σεξουαλικής ικανοποίησης.

Το κήρυγμα αυτό ήταν η κύρια πηγή οικονομικού εισοδήματος για την αίρεση και ταυτόχρονα έφερε μια απότομη αύξηση των μελών. Λόγω των στρεβλών πρακτικών, ο Joaquin και η οικογένειά του επέστρεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1978 και εγκαταστάθηκαν στη Φλόριντα.

Πηγή e-daily.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news