Εάν είσαι πλούσιος, είσαι κακός: Γιατί η κόρη του Elon Musk δεν θέλει να τον βλέπει  

Τα «κομουνιστικά» πρότυπα και η απέχθεια του κόσμου προς τους πλούσιους είναι η γενεσιουργός αιτία για τη ρήξη της σχέσης με την έφηβη κόρη του, υποστηρίζει ο Έλον Μασκ.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης για την εκπομπή «Lunch with the FT» των Financial Times, εξέφρασε τις απόψεις του για μια σειρά θεμάτων. Ενώ ο ίδιος περιέγραψε τις απόψεις του ως μετριοπαθείς, εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για τον αρνητικό αντίκτυπο της φιλελεύθερης πολιτικής στην κοινωνία, ιδιαίτερα την επίδρασή της στα ελίτ πανεπιστήμια.

Αυτά τα ιδανικά, τα οποία περιέγραψε ως κομμουνιστικά, κρύβονται πίσω από την αποξένωση με την έφηβη κόρη του. «Είναι κανονικός κομμουνισμός… και γενικά η αίσθηση ότι αν είσαι πλούσιος, είσαι κακός», είπε ο Μασκ στους FT.

Νωρίτερα στη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς, η 18χρονη κόρη του Μασκ, η οποία έχει δηλώσει ότι είναι τρανς, υπέβαλλε αίτηση να αλλάξει το όνομά της. Ζήτησε να αλλάξει το επώνυμό της σε Γουίλσον -το επίθετο της μητέρας της-, λέγοντας ότι δεν επιθυμεί πλέον «να έχω σχέση με τον βιολογικό μου πατέρα με κανέναν τρόπο, πλαίσιο ή μορφή».

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η σχέση του με την κόρη του να αλλάξει στο μέλλον, ωστόσο όπως επισήμανε έχει «πολύ καλές σχέσεις με τα υπόλοιπα παιδιά του.

Για τη σχέση με την κόρη του είπε: «Δεν μπορώ να τους κερδίσω όλους».

Ο Μασκ, ο οποίος εκφράζει συχνά τις ανησυχίες του για τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων, έχει εννέα παιδιά: πέντε παιδιά σε εφηβική ηλικία (δίδυμα και τρίδυμα), με την πρώτη του σύζυγο, Τζάστιν Γουίλσον και έναν γιο 2 ετών και μία κόρη 10 μηνών με την πρώην φίλη του, τη μουσικό Grimes. Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του Business Insider, έχει επίσης δίδυμα με κορυφαίο στέλεχος της Neuralink, την εταιρεία εμφυτευμάτων στον εγκέφαλο, στα οποία όμως ο ίδιος δεν έχει ποτέ αναφερθεί.

Σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, η προσωπική περιουσία του Μασκ υπολογίζεται στα 220 δισ. δολάρια. Επί του παρόντος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με την περιουσία του μεγαλύτερη κατά 77 δισ. από τον δεύτερο, τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Στο μεταξύ, οι υποστηρικτές του (ανάμεσά τους και η Grimes), υποστηρίζουν ότι διαφέρει από τους υπόλοιπους κροίσους, επειδή χρησιμοποιεί την περιουσία του για να «κάνει τον κόσμο καλύτερο» κατασκευάζοντας ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εργάζεται για να δημιουργήσει μια αποικία στον πλανήτη Άρη, ενώ παράλληλα προσπαθεί να μετατρέψει το Twitter σε μια πλατφόρμα ελεύθερου λόγου σε δική του όμως εκδοχή.

Πηγή: moneyreview.gr