Δραματικές ώρες στη Χερσώνα: Οι Ρώσοι καλούν τους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη – Ετοιμάζονται για αντεπίθεση οι Ουκρανοί

Πολλές πόλεις της πολύπαθης Ουκρανίας, έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ συνεχίζονται και οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα, ούτως ώστε να μην υπερφορτώνεται το δίκτυο

Οι ρωσικές αρχές κατοχής στην ουκρανική πόλη της Χερσώνας κάλεσαν σήμερα τους αμάχους να εγκαταλείψουν άμεσα την ουκρανική πόλη, εξαιτίας της κλιμάκωσης της πολεμικής κατάστασης. Χιλιάδες αμάχων εγκαταλείπουν εδώ και ημέρες την πόλη διασχίζοντας τον ποταμό Ντνίπρο, μετά από πληροφορίες για μία επικείμενη αντεπίθεση των Ουκρανών, με αντικειμενικό σκοπό την ανακατάληψη της πόλης, ενώ το σημερινό μήνυμα διαδόθηκε κατεπειγόντως.

«Όλοι οι άμαχοι της Χερσώνας πρέπει άμεσα να εγκαταλείψουν την πόλη», ανέφερε μία ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram. «Οι πολίτες της Χερσώνας και το προσωπικό όλων των τμημάτων και των υπουργείων της δημόσιας διοίκησης πρέπει σήμερα να περάσουν στην αριστερή (ανατολική) όχθη του Ντνίπρο».

4356901582340478 image

Πολλές πόλεις της πολύπαθης Ουκρανίας, έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ συνεχίζονται και οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα, ούτως ώστε να μην υπερφορτώνεται το δίκτυο.

Την ίδια ώρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του απέκρουσαν προσπάθειες ουκρανικών επιθετικών ενεργειών, στις ανατολικές περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, αλλά και στη νότια περιοχή της Χερσώνας.

Σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, οι ρωσικές δυνάμεις πρόλαβαν μία προσπάθεια διάσπασης της γραμμής άμυνας από τις ουκρανικές δυνάμεις, στην περιοχή της Χερσώνας και στους οικισμούς Πιατικάτκι, Σουχανόβ, Σαμπλουκίβκα και Μπέζβοντνε.

Κάθε μέσο για να προωθήσουν τη διπλωματία με τη Ρωσία εάν δουν κάποια ευκαιρία, αν και αυτή τη στιγμή η Μόσχα δεν δείχνει πρόθυμη να συμμετάσχει σε ουσιαστικές συνομιλίες, θα εξετάσουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα την Παρασκευή είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Φόβοι για ενεργειακό μπλακ άουτ στην Ουκρανία

Την ίδια ώρα, η Ουκρανία έχει μείνει με τις μισές ενεργειακές τις υποδομές και κινδυνεύει με γενικό μπλακ άουτ με το Κίεβο να βρίσκεται ήδη σε συσκότιση.

Αργά την Πέμπτη ο Ζελένσκι κατηγόρησε τη Μόσχα ότι τοποθέτησε νάρκες σε φράγμα στην κατεχόμενη από τη Ρωσία περιοχή, που αποτελεί απειλή για ένα μακρύ δίκτυο καναλιών μήκους 400 χιλιομέτρων που κατασκευάστηκε από τη Σοβιετική Ένωση.

«Η Ρωσία προετοιμάζει επίθεση στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Καχόβκα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τα αδρανή και το φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovka έχουν ναρκοθετηθεί από Ρώσους τρομοκράτες», είπε συγκεκριμένα.

Πηγή: ΑΘΗΝΑΪΚΟ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ