Γυμνοί πόζαραν 200 άνθρωποι για να σώσουν τη Νεκρά Θάλασσα

Η φωτογράφιση έγινε από τον διάσημο φωτογράφο Σπένσερ Τιούνικ

Γυμνοί πόζαραν 200 άνθρωποι για να σώσουν τη Νεκρά Θάλασσα – Η φωτογράφιση έγινε από τον διάσημο φωτογράφο, Σπένσερ Τιούνικ.

Γυμνοί και με τα σώματά τους βαμμένα άσπρα φωτογραφήθηκαν 200 άνθρωποι από τον γνωστό Αμερικανό φωτογράφο Σπένσερ Τιούνικ, για τη διάσωση της Νεκράς Θάλασσας, που απειλείται από ξηρασία.

Αυτή ήταν η τρίτη φωτογράφιση αυτού του είδους στις όχθες της Νεκράς Θάλασσας από τον 54χρονο καλλιτέχνη, που είχε προσκληθεί από το Υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ και τον δήμο της πόλης Αράντ.

Πάνω σε ένα φορτηγό, ο Τιούνικ, γνωστός για τις φωτογραφίσεις πλήθους γυμνών ανθρώπων, έδινε από μεγάφωνο τις οδηγίες του. Όπως εξήγησε, έβαψε τα σώματα των μοντέλων του με λευκό χρώμα παραπέμποντας στη βιβλική ιστορία της γυναίκας του Λωτ, η οποία μεταμορφώθηκε σε στήλη άλατος σε αυτήν την περιοχή.

Διακόσιοι άνθρωποι πόζαραν γυμνοί στον φακό του Σπένσερ Τιούνικ για να σώσουν τη Νεκρά Θάλασσα © Twitter

Ο Νισάν Μπεν Χάμο, δήμαρχος της Αράντ, εξέφρασε την ελπίδα η φωτογράφιση αυτή να οδηγήσει στη συγκέντρωση πόρων για ένα νέο μουσείο στη Νεκρά Θάλασσα.

Η έκταση της μεγάλης αυτής λίμνης έχει μειωθεί κατά τον ένα τρίτο από το 1960 και συνεχίζει να μειώνεται κατά περίπου ένα μέτρο τον χρόνο. Με τέτοιο ρυθμό, αυτό το θαύμα της φύσης, ανάμεσα στο Ισραήλ, την Ιορδανία και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, μπορεί να αποξηρανθεί τελείως μέχρι το 2050, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Διακόσιοι άνθρωποι πόζαραν γυμνοί στον φακό του Σπένσερ Τιούνικ για να σώσουν τη Νεκρά Θάλασσα © Twitter

Η αποξήρανση ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960, όταν άρχισε η οικονομική εκμετάλλευση των υδάτων του Ιορδάνη, της βασικής πηγής ανεφοδιασμού της Νεκράς Θάλασσας.

(AP Photo/Ariel Schalit)

Πηγή athensvoice.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news