Γιατί οι δημόσιες τουαλέτες στην Ιαπωνία είναι διάφανες;

Οι δημόσιες τουαλέτες στο Τόκυο είναι σύμβολο φιλοξενίας και εκτός του ότι υπάρχουν σχεδόν ανά ένα χλμ., είναι πάντα προσεγμένες και πεντακάθαρες. Όμως οι εποχές αλλάζουν όπως λένε οι αρχές στο Τόκυο και πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Οι νέες συνθήκες είναι ότι στο Τόκιο έχουν αυξηθεί τα περιστατικά παραβατικότητος, με πολλούς τοξικομανείς, άστεγους, να χρησιμοποιούν τις δημόσιες τουαλέτες για κάποιες πράξεις που δεν ταιριάζουν με τη κουλτούρα της Ιαπωνίας.

Πηγή archdaily.com

Ενώ μεγάλη ανησυχία προκαλούν και τα φαινόμενα επιθέσεων προς γυναίκες, που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία δύο χρόνια.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι αρχές αποφάσισαν να είναι διάφανες οι δημόσιες τουαλέτες όταν δεν είναι κλειδωμένη η πόρτα, για να αποφεύγονται τέτοιου είδους φαινόμενα.

Όταν κάποιος χρησιμοποιεί την τουαλέτα το τζάμι θολώνει και δεν επιτρέπει να βλέπεις μέσα σε αυτή. Πρόκειται για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα οπτικά και δίνει τη δυνατότητα στους Ιάπωνες να μπορούν να δούνε αν κάποια τουαλέτα είναι άδεια, καθαρή ή αν γίνεται κάποια παραβατική δραστηριότητα που τους θέτει σε κίνδυνο.

Πηγή e-daily.gr/