“Γιατί έφερες αυτή την άσχημη στην οντισιόν;”: Δέκα σταρ που απορρίφθηκαν για την εμφάνισή τους

Η Μέριλ Στριπ, η Κέιτ Ουίνσλετ και η Γουινόνα Ράιντερ είναι ανάμεσα στις γυναίκες που έχουν χαρακτηριστεί “όχι αρκετά όμορφες για το Χόλιγουντ”.

Όταν η Μέριλ Στριπ συμμετείχε, στο ξεκίνημα της καριέρας της, σε οντισιόν για το ριμέικ της ταινίας “Κινγκ Κονγκ” (1976), ο παραγωγός Dino De Laurentiis Senior γύρισε και είπε στα ιταλικά στον γιο του, που είχε δει τη νεαρή τότε ηθοποιό σε ένα θεατρικό έργο: “Γιατί μου έφερες μια τόσο άσχημη γυναίκα;”. Και τότε η Στριπ, που γνώριζε ιταλικά, του απάντησε με τη γνώριμη πλέον ευφυΐα της: “Λυπάμαι πολύ που δεν είμαι αρκετά όμορφη για να παίξω στο Κινγκ Κονγκ“.

Όμως αυτό το μεγαθήριο της υποκριτικής είναι μόνο μία από τις ερμηνεύτριες που έχουν εισπράξει στην αρχή της καριέρας τους την απόρριψη επειδή δεν “συμμορφώνονται με τα συμβατικά πρότυπα της ομορφιάς” όπως τους έχουν πει διπλωματικά – χαρακτηρίζοντάς τις στην πραγματικότητα “ασχημούλες“.

Μερικά ακόμα θύματα μιας σόουμπιζ που αξιολογεί τις καλλιτέχνιδες σύμφωνα με την τελειότητα των εξωτερικών χαρακτηριστικών τους σαν να ήταν άλογα κούρσας; Η Κέιτ Ουίνσλετ, στην οποία κάποιος είχε πει στο παρελθόν ότι ο μόνος τρόπος να κάνει καριέρα ηθοποιού θα ήταν να συμβιβαστεί με ρόλους “χοντρών κοριτσιών“, αλλά και η Γουινόνα Ράιντερ, που όταν είχε βρεθεί σε οντισιόν σε ηλικία 15 ή 16 ετών την είχαν διακόψει για να της πουν “δεν είσαι αρκετά όμορφη για το Χόλιγουντ”. Ευτυχώς, όλες διέψευσαν πανηγυρικά τους επικριτές τους.

Δες παρακάτω δέκα κορυφαίες σταρ στις οποίες έχουν πει ότι δεν είναι αρκετά όμορφες για να κάνουν καριέρα:

Πηγή: womantoc.gr