Βινίσιους: “Η ευτυχία ενός πετυχημένου μαύρου Βραζιλιάνου στην Ευρώπη ενοχλεί”

Λίγες ώρες μετά το ρατσιστικό σχόλιο που δέχθηκε ο Βινίσιους, έσπασε τη σιωπή του και με ένα VIDEO που δημοσίευσε στα social media στράφηκε κατά του ρατσισμού, τονίζοντας πως θα συνεχίσει να παλεύει τη ξενοφοβία με κάθε τρόπο.

“Αν θέλεις να χορέψεις σάμπα, πηγαίνεις στο sambadrome, εδώ αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σεβαστείς τους συναδέλφους σου και να σταματήσεις να φέρεσαι σαν μαϊμού”, ήταν τα λόγια του Πέδρο Μπράβο, προέδρου της ισπανικής ένωσης ποδοσφαιρικών μάνατζερ, ο οποίος αναφερόταν στον Βινίσιους.

Το ρατσιστικό σχόλιο του Μπράβο μέσα σε λίγη ώρα πήρε μεγάλες διαστάσεις, με πολλούς αθλητές και θρύλους του ποδοσφαίρου να σπεύδουν να στηρίξουν τον Βραζιλιάνο επιθετικό, ενώ και από τη μεριά της η Ρεάλ με ανακοίνωση γνωστοποίησε πως θα κινηθεί νομικά.

Ο Βινίσιους τοποθετήθηκε για το άσχημο συμβάν και με ένα VIDEO που ανήρτησε στους λογαριασμούς του στα social media στράφηκε κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, τονίζοντας ότι δεν θα σταματήσει να πολεμά τις δύο αυτές μάστιγες.

“Όσο το χρώμα του δέρματος είναι πιο σημαντικό από τη λάμψη των ματιών θα υπάρχει πόλεμος”. Έχω αυτή τη φράση τατουάζ στο σώμα μου. Αυτή τη σκέψη την έχω μόνιμα στο κεφάλι μου. Αυτή είναι η στάση και η φιλοσοφία που προσπαθώ να κάνω πράξη στη ζωή μου.

Λένε ότι η ευτυχία ενοχλεί. Η ευτυχία ενός πετυχημένου μαύρου Βραζιλιάνου στην Ευρώπη ενοχλεί πολύ περισσότερο.

Αλλά η επιθυμία μου να κερδίσω, το χαμόγελό μου και η λάμψη στα μάτια μου είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτό. Δεν μπορείτε να φανταστείτε.

Έπεσα θύμα ξενοφοβίας και ρατσισμού σε μια μόνο δήλωση. Τίποτα από αυτά όμως, δεν ξεκίνησε χθες. Πριν από εβδομάδες άρχισαν να ποινικοποιούν τους χορούς μου.

Χοροί που δεν είναι δικοί μου. Ανήκουν στους Ροναλντίνιο, Νεϊμάρ, Πακετά, Γκριεζμάν, Ζοάο Φέλιξ, Ματέους Κούνια, ανήκουν σε Βραζιλιάνους καλλιτέχνες funk και samba, τραγουδιστές reggaeton και μαύρους Αμερικανούς.

Είναι χοροί για να γιορτάσουν την πολιτιστική πολυμορφία του κόσμου. Αποδεχτείτε το, σεβαστείτε το. Δεν πρόκειται να σταματήσω.

Κατάγομαι από μια χώρα όπου η φτώχεια είναι πολύ μεγάλη, όπου οι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και σε πολλές περιπτώσεις, δεν υπάρχει φαγητό στο τραπέζι!

Συνήθως δεν απαντώ δημόσια για να αντικρούσω την κριτική. Μου επιτίθενται και δεν μιλάω. Με επαινούν και ούτε μιλάω. Δουλεύω! Εργάζομαι πολύ.

Εντός και εκτός γηπέδου. Προσπαθώ να βοηθήσω την εκπαίδευση των παιδιών στα δημόσια σχολεία χωρίς οικονομική στήριξη από κανέναν. Φτιάχνω σχολή με το όνομά μου. Θα κάνω πολλά περισσότερα για την εκπαίδευση. Θέλω οι επόμενες γενιές να είναι προετοιμασμένες, όπως εγώ, να πολεμήσουν ενάντια στους ρατσιστές και τους ξενοφοβικούς.

Προσπαθώ πάντα να είμαι επαγγελματίας και υποδειγματικός πολίτης. Αλλά αυτό δεν κάνει κλικ, δεν είναι trend στο διαδίκτυο, ούτε παρακινεί τους δειλούς να μιλούν επιθετικά για άτομα που δεν γνωρίζουν καν.

Το σενάριο τελειώνει πάντα με μια συγγνώμη και “Με έχουν παρεξηγήσει”. Αλλά το επαναλαμβάνω για σένα, ρατσιστή: “Δεν θα σταματήσω να χορεύω. Είτε στο Sambadrome, στο Μπερναμπέου ή οπουδήποτε αλλού.

Με αγάπη και χαμόγελα κάποιου που είναι πολύ χαρούμενος,

Vini Jr”.

ΠΗΓΗ: kerkida.net