Αυτή είναι η αιτία θανάτου του πρίγκιπα Φίλιππου

Ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε από γηρατειά, όπως αποκαλύπτει το πιστοποιητικό θανάτου του.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα πως ο δούκας του Εδιμβούργου πέθανε «ειρηνικά», σε ηλικία 99 ετών. Χθες όμως, αποκαλύφθηκε το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου του και αναφέρει ως αιτία το «γήρας».

Το πιστοποιητικό φέρει την υπογραφή του Σερ Χιου Τόμας, επικεφαλής γιατρός της βασιλικής οικογένειας. Η περιγραφή «γήρας» ως αιτία θανάτου γίνεται αποδεκτή εάν ο ασθενής είναι άνω των 80 ετών και εάν ο γιατρός φροντίζει προσωπικά τον ασθενή για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρατηρώντας μια σταδιακή εξασθένηση. Υποδηλώνει επίσης, ότι δεν υπήρχε άλλη αναγνωρίσιμη ασθένεια ή τραυματισμός που συνέβαλε στο θάνατο, συμπεριλαμβανομένου του καρδιακού προβλήματος που τον ανάγκασε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση λίγες εβδομάδες πριν πεθάνει, σύμφωνα με την Daily Telegraph, η οποία έλαβε το πιστοποιητικό.

Ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου καταγράφηκε στο αρχείο του βασιλικού δήμου του Γουίνδσουρ από τον ιδιωτικό γραμματέα του, Άρτσι Μίλερ Μπεϊκγουέλ, στις 13 Απριλίου, τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατό του.

Πηγή iefimerida.gr/